Mersin Büyükşehir Belediyesince, Çamlıyayla ilçesinde yaşayan özel gereksinimli Ayşe Kırdağ’ın asfalt talebinin kısa sürede yerine getirildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Çamlıyayla ilçesi Sebil Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan ve 1999 yılında ağaçtan düşme sonucunda belinden aşağısı felç olan 38 yaşındaki Ayşe Kırdağ’ın asfalt talebi üzerine zemini oldukça kötü olan 262. Sokakta çalışma gerçekleştirdi. Sokağın zemini düzeltilip, ana yol bağlantısından başlamak üzere iç taraflara kadar olan bölüm sıcak asfalt ile kaplandı. Taş ve tozdan dolayı akülü aracını tek başına kullanamayan Kırdağ, artık rahatlıkla dışarı çıkabilecek.

Tekerlekli sandalye ile rahatlıkla sokağa çıkabilecek

Çalışmadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ayşe Kırdağ, “Yıllardır engelliyim. Yol yapılmıyordu, şu an yapıldı. Teşekkür ediyorum Başkanımıza da. Artık akülü aracımla gezebilirim. Çıkamıyordum yola, toz ve taş vardı” dedi.

“Yol önceden tozdu”

Kızı Ayşe’nin tekerlekli sandalye ile inip çıkabilmesi için evlerinin bahçesine asansör sistemi de yaptırdığını ifade eden Mehmet Emin Kırdağ ise “Vahap Başkanımızdan memnunuz, yolu yaptı, asfaltı döktü. Önceden yol tozdu, daha iyi oldu asfaltı dökünce. Memnun olduk, sağ olun” diye konuştu.