BÜYÜKŞEHİR’LE MERSİNLİLER SANATIN HER DALIYLA TANIŞIYOR

MERSİN’DE TİYATRO, KONSER, FESTİVAL, ŞENLİKLER VE DAHASI…

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 2022 yılında da kültür ve sanatı tüm Mersin’e yaydı. Büyükşehir, yıl boyunca tiyatro gösterimleri, konserler, festivaller, söyleşiler ile vatandaşları hem kültürel hem de sanatsal etkinliklerle buluşturdu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, kültür ve sanat faaliyetlerini tüm kent geneline yaydıklarını belirterek, “Kültür ve sanatta dolu dolu bir yıl yaşadık. Yaptığımız temsillerle, gösterilerle, turnelerle ve festival katılımlarıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece ilimizde değil, ülkemizde de adından övgüyle söz ettirdi” dedi.

Her yaştan Mersinliye okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını ve Mersin’e Okuma Salonları kazandırdıklarını da anlatan Özdülger, “Burayı bir üniversite, gençlik kenti yapmayı hedeflediğimiz için de Okuma Salonları açmayı hedefledik. Tarsus Ötüken Parkı’nın içerisinde, Marina'da Gençlik Okuma Salonumuz var. Aynı zamanda Soğucak’ta Okuma Salonlarımız var. Merkez Kütüphanemiz ve en son açtığımız ve bizi şu anda gerçekten çok heyecanlandıran bir çalışma olan Adres Okuma Salonu” ifadelerini kullandı.