Yeşilay Mersin Şube Başkanı Halit Pekduran, ’31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasız bir yaşama davet ettiklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tütün kullanımı her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden oluyor. Tütün bağımlılığıyla mücadelesini aralıksız sürdüren Yeşilay, ’Bırakabilirsin’ uygulaması ile sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek sağlıyor.

Yeşilay’ın tütün bağımlılığıyla mücadelesine hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Yeşilay Mersin Şube Başkanı Halit Pekduran, “Yeşilay olarak, tütün bağımlılığıyla mücadelemize hız kesmeden devam ediyor, bu konuda dünyada öncü bir rol üstleniyoruz. Bağımlılıktan uzak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için 7’den 77’ye farklı yaş gruplarına yönelik projeler yürütüyoruz. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) yaptığımız çalışmalarla da bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. ‘Tütün Bağımlılığı Müdahale Programı’ ile her yaştan vatandaşımızın sigarayı bırakmasına ücretsiz destek oluyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığımız ile birlikte geliştirdiğimiz ’Bırakabilirsin’ uygulamasıyla ve YEDAM Danışma Hattımızla destek sağlamaya devam ediyoruz. ’Dünya Tütünsüz Günü’nde de tüm vatandaşlarımıza tütünsüz ve sağlıklı bir yaşam çağrısında bulunuyoruz” dedi.