Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçeği yağı diye satışa sunulmak üzere hazırlanan 3 bin 650 adet 20 litrelik su dolu bidonu ele geçirdi. Olay, Huzurkent mevkiindeki bir depoda ortaya çıktı.

I M G 5667

Operasyonun detayları

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine Adana-Mersin yolu Huzurkent mevkiinde bulunan depoya baskın düzenledi. Yapılan incelemede, yurt dışına “ayçiçeği yağı” olarak satılmak üzere hazırlanan su-yağ karışımı dolu binlerce bidon bulundu.

Silifke ve Bozyazı’da Kaçak Makaron Operasyonu: 2 Gözaltı
Silifke ve Bozyazı’da Kaçak Makaron Operasyonu: 2 Gözaltı
İçeriği Görüntüle

Laboratuvar incelemesi gerçeği ortaya çıkardı

Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli yürütülen incelemelerde, bidonlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi. Analiz sonuçları, ürünlerin tamamının yağ yerine su-yağ karışımı ile doldurulduğunu ortaya çıkardı.

Büyük çaplı dolandırıcılık planı

Söz konusu ürünlerin yurt dışına ayçiçeği yağı olarak pazarlanmak üzere hazırlandığı, bu yöntemle milyonlarca liralık dolandırıcılık planlandığı belirlendi. Ele geçirilen ürünlere el konuldu ve yasal süreç başlatıldı.

Zabıta Müdürü’nden açıklama

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, “Bidonlara ayçiçeği yağı yerine su konduğunu gördük. Ambalaj üzerindeki bilgiler sahteydi. Bu ürünlerin tamamına el koyup geri dönüşüm tesisine göndereceğiz ve konuyla ilgili yasal süreci başlatacağız” dedi.

Mersin’de yaşanan olay, halk sağlığını ve tüketici güvenliğini tehdit eden girişimlere karşı zabıta ekiplerinin kararlı mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.