Mersin’de yıllardır bir şehir efsanesi gibi Büyükşehir Belediyesi’nden çalışmadan bankamatikten maaş alanlardan söz edilir.
Özcan tekrar seçimi kazansa herhalde bu konu beş yıl daha sözde kalırdı.
Şimdi artık gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ulusal medyada bile Mersin’de çalışmadan maaş alan bankamatik yüzsüzleri konu olmaya başladı.
Hep bunların 2 bin kişi olduğundan söz edilirdi. Şu anda 1.200 kişinin tespit edildiğini biliyoruz.
Ayrıca 55 parti yöneticilerinin de aralarında olduğu üst düzey bankamatikçilerin olduğunu öğreniyoruz.

Büyükşehir Belediyesi tüm Mersinlilerin vicdanını yaralayan bazı kişileri de zan altında bırakan bankamatikçiler konusunda şeffaf olmalı ve isimleri açıklamalıdır.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan basına verilen paraları şeffaf bir şekilde açıklamış ve bu şekilde de Özcan’ın anlayışında ve çizgisinde olmadığını göstermiş ve bize gelecek için adalet ve dürüstlük adına ümit vermiştir.

Kocamaz’da şeffafça tüm bilgileri halkla paylaştıkça ve bu olayın üstüne gittikçe destek ve takdir toplayacaktır.

Aslında birçoğumuz bankamatikçilerin bazılarını biliyoruz yada tahmin ediyoruz. Burada farklı siyasi partilerden, farklı oluşumlardan hiç ummadığımız kişilerin kentin öz kaynaklarını nasıl sömürdüklerini ibretle göreceğiz. 
Her siyasi görüşten olabilen bu kişiler birleşerek bu durumun örtbas edilmesine, isimlerin açıklanmamasına çalışacaklardır.
Burada Kocamaz’ın, CHP li Belediye Başkanları’nın ve dürüst Meclis Üyeleri’nin bir dik duruş göstermeleri gerekir.

Daha önce İl Genel Meclisi’nde siyasi yetersizliği ile koalisyon dışında kalınmasına sebep olan Ak Parti İl Başkanı burada da yine yanlış bir siyaset anlayışı ortaya koyarak, Belediye çalışmalarının dışında kalıp, olumsuzlukların zeminini hazırlamak, sonra da bunları eleştirmek yolunu tercih ediyor görünmektedir.
Bu durum MHP yi CHP ile koalisyon yapmaya iterse, yolsuzlukların üzerinin kapatılması tehlikesi doğacaktır.
Her ne kadar İl Başkanı tarafından aday gösterilmiş olsalar da Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin böyle bir sorumluluk altına girmeyeceklerini ve onurlu ve kişilikli bir davranış sergileyeceklerini ümit edelim.

Bir şansta CHP li dürüst ve cesur iki Belediye Başkanı’nın olmasıdır.
İbrahim Genç ve Neşet Tarhan mutlaka işbirliği yaparak kendi içlerindeki çürüklerin temizlenmesini sağlayacaklardır.
Özellikle CHP li Belediyelerin içine girmiş bankamatikçi olmasalar da farklı zarar veren kişiler bu Belediyelerden temizlenmelidir. Böylece Mersin’de CHP ve CHP li Belediyeler bütün camianın töhmet altında kalmamasını sağlamış olacaklardır.  

Yani bu ulusal basına dahi yansıyan bankamatikçiler artık tüm Mersin’in sorunudur. Hiçbir şekilde geri adım atılmadan ortaya çıkarılmalıdır.
Burada ihmali olanlar kentin hafızasında en olumsuz yerde kalacaklardır.

Harun Arslan