Mersin civarında doğada yakalanan 5 yaban keçisi, Amasya’nın Çiğdemlik köyü yüksek kesimlerinde doğaya salındı. Bölgede güçlü bir yaban keçisi popülasyonu oluşturulması hedefleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Akdeniz Bölgesi’nden getirilen 5 yaban keçisi Amasya’nın Çiğdemlik köyü yakınlarındaki dağlık alanda doğaya bırakıldı. Bu yıl üç etapta toplam 18 yaban keçisinin yerleştirildiği bölgeye, son salımla birlikte 25 yaban keçisinin bırakıldığı bildirildi.

560616485 1406717058120381 985418633458015219 N

Uzmanlar, keçilerin bölge ekosistemine uyum sağladığını ve popülasyonun güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Proje kapsamında yaban hayvanı yerleştirme ve aşılama işlemleri de titizlikle yürütülüyor.

Çiğdemlik köyü sakinlerinden Ahmet İnce, “Bölgemizde daha önce hiç yaban keçisi görmemiştik. Doğamıza renk kattılar. İnşallah çoğalıp köyümüzün simgesi olurlar” dedi. Bir diğer köylü Ahmet Kurt ise, “Avlanmaları yasak. Avlayanlara 940 bin TL para cezası uygulanıyor. Biz onları koruyacağız. Burada daha güzel yaşayacaklar,” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle