Mersin özellikle eski yerel yönetim zamanında 15 yıl  merkezî iktidara  karşı politik bir tavır takındı. Mersin’e yapılacak yatırımlara, projelere karşı çıkıldı, engellemeye ve geciktirmeye çalışıldı. Sonuçta da iktidar partisinin ve Hükümetin her yaptığına karşı çıkarak, Türkiye’nin en geri kalmış Büyükşehrinde yaşamak durumunda kalındı.

Havaalanı bir türlü bitirilemeyen, Antalya Sahil Yolu tamamlanamayan, dev Turizm Projesi gerçekleşmeyen, işsizlikle, fakirlikle boğuşan ve refah seviyesi düşen bir Mersin’de yaşadık.

Yine eski alışkanlıklarla İktidarın ve Hükümetin desteklediği her şeye karşı çıkma biraz azalsa da bazı, kesimlerde hala sürüyor. Sırf Mersin’in muhalif yapısından kaynaklı, çok zaman bilmeden, incelemeden her şeye karşı çıkılıyor.

Eski alışkanlıklarla eski yerel iktidara sempatik görünmek isteyenler hala aynı düşünceyi sürdürüyorlar.

 

Bizlerin önceliği bu zengin hazine üzerindeki Mersin’in bu imkânlardan  faydalanması, refah seviyesinin yükselmesi, herkesin işinin, aşının olması sonuçta da insanlarımızın mutluluğu olmalıdır.

 

Mersin yetersiz ve İktidar karşıtı yerel yönetimlerle yarım asırdır geri kaldı yeterli gelişme gösteremedi.

Mersin’in 100 yılının en büyük yatırımı Akdeniz Oyunları’nın yerel yönetim tarafından nasıl engellenmeye çalışıldığı hala hafızalarımızda.

 

Fakat iki yıldır farklı bir yerel yönetim var.

Elinden geldiğince çalışan hizmet hedefli bir Büyükşehir Belediyesi.  Mersin’in Bakanı Lütfi Elvan ile uyum içerisinde çalışıyorlar. Yerel yönetim merkezi hükümetin projelerini destekliyor, üzerine düşen hizmetleri yerine getiriyor. Bakanımız da yerel yönetimin merkezi hükümette olan tüm sorunlarının çözümünde yardımcı oluyor.

 

Son haftalarda Mersin’deki olumlu gelişmeler bizi gelecek için ümitlendiriyor.

 

Kısa bir süre önce Avrupa’nın en gelişmiş Şehir Hastanesi Mersin’de açıldı. Burada yerel yönetim, alt yapı ve yollar konusunda üzerine düşeni yaptı. Otobüs seferleri düzenledi. Eğer bu işbirliği olmasa idi, bir çok olumsuzluk yaşanacak, hastanemizin düzenli çalışması ve ulaşılması aksayacaktı.

 

Akdeniz sahil yolunda 6 tünel açıldı. Antalya ile Mersin daha da yakınlaştı.

 

Büyükşehir Belediyesi Limonlu – Kumkuyu  Atıksu Arıtma  Tesisinin temelini kentin Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı birlikte attılar.

Yine ihtiyaçlı fakir kimselere yardımda bulunacak Dost Eli Market’i  birlikte açtılar.

 

Bugün Türkiye’de neredeyse havaalanı olmayan il kalmadı.

Mersinliler hala başka bir ilin havaalanını kullanmaya mahkumlar.

70 km. uzakta bir havaalanına 2 saat öncesinden servis aracı ile ulaşacaksınız, İstanbul ya da Ankara’dan gelirken geçen uçuş süresi kadar bir zamanı kendi aracınızla Mersin’e ulaşmak için kullanacaksınız.

 

Artık Havaalanında sona gelindi. Şimdi Devlet eliyle yapılacak ve kesin bitiş tarihi belli. 29 Ekim 2018. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde açılacak olması ayrı bir anlam kazandırıyor.

Bununla bağlantılı bir önemli konu da Havaalanından Mersin’e yapılacak Hızlı Tren… Havaalanından 15 dakikada Mersin’e gelebileceksiniz.

Ayrıca 7500 kişiye istihdam imkanı sağlanacak. 30 milyon yolcu kapasiteli ve dünyanın en büyük uçaklarının inebileceği pistlere sahip olacak.

Ayrıca Havaalanının % 20 inşaatının da tamamlanmış olduğunu unutmayalım.

 

Yine Büyükşehir Belediyesi 3 yıllık çalışmalarını anlatan bir etkinlik düzenledi. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı kentin Bakanı ile işbirliği içerisinde el ele Mersin’in sorunlarını çözdüklerini Bakanımızın merkezi hükümetle olan tüm sorunlarında yardımcı olduğunu minnetle anlattı.

Şimdi önümüzde Mersin’in projelerinin önünün açılması, işsizliğin, fakirliğin son bulması için bir fırsat.

 

Belki artık Mersin bu yıllardır süren ve tüm halkımıza zarar veren muhalif tavrından vazgeçmelidir.

Birlik içerisinde, lobisiz kentte Bakanımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında Mersin sorunlarını çözecek güç birliğini oluşturma zamanıdır.

 

HARUN ARSLAN