MESİAD Ödül Töreni başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Sanırım bu kentte son çeyrek asırdır bulunduğum bu tür törenlerin en başarılısı, en görkemlisi ve de en anlamlısıydı.

 

Hep küçük ayrıntılara dikkat ederim ve her zaman da büyük başarıların insana önemsiz gibi görünen küçük ayrıntıların birleşmesinden meydana geldiğini düşünürüm.

Bu etkinlikte de her türlü ayrıntı ince bir şekilde düşünülmüş ve planlanmıştı. Olumluluklar aracınızla park alanına geldiğinizde başlıyor. Görevliler aramadan ve sorun yaşamadan size aracınızı park edeceğiniz yeri gösteriyor. Bu rahatlıkla o görkemli Kültür Merkezi’ne farklı özel atmosferini hissederek, gururla giriyorsunuz.

Kapıda sizi MESİAD yöneticileri ve üyelerinden bir grup güler yüzle, içtenlikle karşılıyor.

Orijinal özenle seçilmiş küçük yiyecek ikramları ve içecekler.

Fuayenin ortasında kurulmuş bir sahnede kontrbas, yan flüt, keman ve akordeon çalan muhteşem bir orkestra tüm salona özel seçilmiş herkesin sevebileceği ve anlayabileceği parçalarla hitap ediyor.

 

Fuaye hıncahınç dolmuştu. Neredeyse Mersin’de herkes oradaydı.

Özellikle kentin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, İlçe Belediye Başkanları, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, İş adamları, STK Başkanları herkes oradaydı.

 

MESİAD’ın bu şekilde kentin tüm dinamiklerini bir arada toplayabilmesini iyi anlamak ve yorumlamak gerek.

MESİAD Başkanı bir süre önce bu kentin gelişememe sorunlarını dile getirip sebeplerini, söylemiş hatta daha ileri giderek kentin önünü tıkayan ve yıllarca bu kentin projelerini engelleyen kişi ve kurumları belirtmişti. Böyle bir durum Mersin’de ilk kez oluyordu. Hep insanları gücendirmeme, korku, saygı, bananecilik duyguları ile ve maalesef bazı kişisel çıkar ve beklentilerden dolayı yapılamayan eleştiriler yapılıyor ve artık sessiz kalınmıyordu.

MESİAD Başkanı’nın bu çıkışına karşı tabii ki yıllardır süren bir bozuk düzenin değişme tehlikesinden dolayı tepkiler geldi hatta MESİAD içerisinde de bunu eleştirenler oldu.

Aslında bu ödül töreni MESİAD Başkanı’nın haklılığı ve kabul görmesi için bir ölçü idi. Kent Protokolü, kent dinamikleri ve de kendi üyeleri bu ödül törenine ilgi göstermeyip, katılmayarak bir tavır sergileyebilirlerdi.

Fakat bu kentin tüm insanları artık Mersin’in gelişmesinden, önünün tıkanmamasından yana bir tavır koydular ve büyük bir katılımla etkinliğe katkı verdiler, coşkuyla alkışlayarak desteklediler.

 

Mersin’i güzelliklerini, zenginliklerini çok iyi hazırlanmış filmlerle sergilediler. Ödül alan işadamlarımızı, sanayicilerimizi, yöneticilerimizi gurur duyarak izledik.

Bir tartışma ve şüpheye yer vermeyen başarılı yılın seçilenleri ile de herkes aynı fikirdeydi.

 

Bu arada MESİAD içerisinde de birlik ve beraberliğin sağlanmış olduğunu sevinerek gözlemledik.

 

Şimdi bundan sonra MESİAD‘a çok daha önemli bir görev düşüyor.

Bu kentin sahipsizliğine, lobisizliğine, önünün tıkanmasına, projelerinin gerçekleştirilmemesine karşı bir çare ve ümit olabilirler.

Şimdi tüm kent dinamiklerine ve Mersin halkına düşen görev

MESİAD’ ı desteklemek, onlara bir şans vermek ve bu zengin coğrafya da bu hazinenin üzerinde ki kentimizin önünü tıkayanlara fırsat vermemektir.

 

MESİAD Başkanı Mehmet Deniz’i, Yönetimini, Üyelerini bu başarıdan dolayı kutluyorum ve Mersin’in gelişmesinden yana tavır koyan tüm katılanlara da teşekkür ediyorum.

 

HARUN ARSLAN