Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Akdeniz ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme taşıdı. İlçede bugüne kadar yaklaşık bin konutun yenilendiğini belirten Uysal, güvenli yaşam alanlarının artırılması için 4 bin yeni konuta daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Akdeniz İçin Kentsel Dönüşüm Çağrısı
Akdeniz'in Mersin'in en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Uysal, vatandaşların güvenli yapılarda yaşamalarının öncelikleri arasında bulunduğunu dile getirdi.
Bugüne kadar gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarının önemli olduğunu belirten Uysal, ilçedeki ihtiyacın devam ettiğini vurgulayarak, "Akdeniz ilçemizin 4 bin konut ihtiyacı daha bulunmaktadır. Bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan destek bekliyoruz." dedi.
"Vatandaşlarımızın Güvenliği Her Şeyden Önce Geliyor"
Deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Uysal, kentsel dönüşüm projelerinin yalnızca eski binaların yenilenmesi anlamına gelmediğini, aynı zamanda can güvenliğini doğrudan ilgilendiren önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.
Uysal, "Daha güvenli, daha modern ve yaşam kalitesi yüksek bir Akdeniz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği her şeyin üzerindedir. İlgili kurumlarımızın desteğiyle dönüşüm çalışmalarını daha geniş kapsamda hayata geçirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
YKS'ye Girecek Öğrencilere Başarı Mesajı
Açıklamasında hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) da değinen Uysal, sınava katılacak tüm öğrencilere başarı dileğinde bulundu.
Yoğun bir hazırlık döneminin ardından gençlerin emeklerinin karşılığını almasını temenni eden Uysal, "Hafta sonu YKS'ye girecek tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum. Uzun ve zorlu hazırlık sürecinin ardından sınava katılacak öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyor, tüm evlatlarımıza gönülden başarılar diliyorum." dedi.





