Minimalizm Ne Demek

Meslek edindikten sonra ise kariyerimizi güçlendirebilmenin yollarını ararız. Örneğin dil kurslarına katılarak kendimizi geliştirmek isteriz. Yine kişisel gelişim kurslarında farklı yetenekler edinebilmenin derdine düşeriz. 

Hayatın akışı içerisinde bir amaca sahip olmak bizleri daima ayakta tutar ve güçlü olmamızı sağlar. Bunun yanı sıra amacımız olmadığında boşluğa düşeriz ve ne yapacağımızı bilmeyiz. Aslına bakılırsa minimalizm ne demek sorusu ise bununla direk olarak bağlantılıdır. Minimalizm kim ne der korkusundan sıyrılarak yalnızca yapmak istediğimiz şeylere odaklanmamızı sağlar. Bunun yanı sıra sahip olduğumuz fazlalıkları üstümüzden atarak, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edebilmemizin önünü açar. 

Üzerimizdeki Fazla Yükleri Atabilmek

Hayatta çoğu zaman aslında hiç de ihtiyacımız olmayan şeyleri kendimize dert eder dururuz. Yapacağımız işlerde kendi mutluluğumuzdan çok başkaları ne der korkusu yaşarız. Tüm bu durumlar kendi mutluluğumuzun önüne kurduğumuz setlerden ibarettir. Yine hayatta ne istediğini bilen, ayakları yere sağlam basan bir birey olabilmek için bazen fazla yüklerden kurtulmak gerekir. 

Bunlar için aslında bize hiç faydası olmayan fakat yine de odamızda sakladığımız eşyalardan başlayabiliriz. Örneğin hiç giymediğimiz kıyafetleri başkalarına verebilir, yiyebileceğimizden fazlası olan yiyecekleri de başkalarıyla da paylaşabiliriz. Hiç oturmayacağımız odalar olduğunu bildiğimiz hâlde büyük metrekare evler almaktan vazgeçebilir, daha ufak fakat samimi bir yuva tercihinde bulunabiliriz. 

Editör: Arda KERSU