Genel hatlarıyla başkanlık sisteminin irdelendiği makalenin tamamını sizlerle paylaşıyoruz.

İşte o makale;
"Hatırlarsanız, takriben 1 ay kadar önce eski MİT BAŞKANLARI'ndan uzaktan da akrabam olan Kaya Abi’den bahsetmiştim. Ben cezaevindeyken bana yanlış bilgi verildiği için kendisini vefat etmiş sanıyordum.Bu yüzden yazımda Kaya Abi için CENNETMEKÂN diye bahsetmiştim. 

O gün ki paylaşımımdan sonra, Kaya Abi hayatta olduğunu bana not olarak iletince hem Kaya Abi'yi hem de uzaktan akrabam olan saygıdeğer eşini evlerinde ziyaret ettim. Takdir edersiniz ki hayatta olmasına çok sevindim (Sağolsun bana yazmış olduğu kitapları hediye etti.). 

80 yaşına yaklaşmasına rağmen, hafızasındaki dinçliğin beni şaşırtmadığını söylesem gerçekten ayıp etmiş olurum. Eski günlerdeki gibi tekrardan hem dünyayla hem de TÜRKİYE ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Hemen hemen tüm konularda aynı paralelde düşündüğümüzü görmek ise beni çok mutlu etti. YÜCE ALLAH’ım kendisine uzun ömür versin.

Kıymetli Dostlarım, o zaman ki yazımı hatırlarsanız Kaya Abi’nin verdiği bir örnekten yola çıkarak ÜLKEMİZE BAŞKANLIK SİSTEMİ'nin mutlaka gelmesi gerektiğini anlatmıştım. Beni tanıyan tüm dostlarım bilirler ki kendimi bildiğimden beri BAŞKANLIK SİSTEMİNİ savunurum. Çünkü bu gerçeklik bizlere TÜRK MİLLİYETÇİLERİ'nin gerçek lideri BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’in öğretisiydi. 20 sene boyunca yazdığım yazılara ve yaptığım röportajlara bakıldığında, BAŞKANLIK SİSTEMİ'ni her suretle savunduğum görülecektir.

Son seçimlerde TÜRK MİLLETİ ferasetini göstererek, algı oyunlarına gelmeyip tek parti iktidarını göreve getirmiş, kendini egemen güçler olarak niteleyen kan emicilerin, ÜLKEMİZ aleyhine yaptığı planları boşa çıkarmıştır. Bu kan emiciler, insanımızın geçmişten gelen korkularını kullanarak her seferinde, eğer BAŞKANLIK SİSTEMİ gelirse ÜLKEMİZİN eyaletlere ayrılacağını,daha sonrasında ise Güneydoğu'da pkk'nın kürt devleti kuracağını söylüyorlardı. 

O tarihlerde BAŞKANLIK SİSTEMİ'ni savunduğum için, kendini MİLLİYETÇİ olarak tanımlayanlar, benim bu fikre saf bir şekilde inanarak hizmet ettiğimi söylemekteydiler. Ben ise ısrarlı bir şekilde eyaletlere bölünmeden BAŞKANLIK SİSTEMİ'ne geçilebileceğini anlatıyordum. Şükürler olsun ki zaman beni yine haklı çıkardı. Hükümet yetkilileri, getirmek istedikleri BAŞKANLIK SİSTEMİ'nde eyaletlere bölünmenin asla olmayacağını açıkladılar.

Geçmişte beni haksız yere eleştiren arkadaşlar, umarım ki mahçup olmuşlardır. Ama suratı kösele haline dönmüş olan bazılarının mahçup olma gibi bir erdemli hareketi, maalesef ki anlayamayacak ve hayatları boyunca asla uygulayamayacaklardır. 

Kıymetli Dostlarım, her zaman söylediğim şeyi tekrar etmek istiyorum. Koalisyonlar siyasetin kanseridir. Toplumları zayıf düşürerek kan emici vampirlerin açık hedefi haline getirirler. Koalisyonlara son verecek yegane sistem, BAŞKANLIK SİSTEMİ'dir. Gelecekte çocuklarımızın, torunlarımızın, yaşayacağı bu güzelim Ülkeyi, dünyanın kanını emen bu vampirlerin hedefi olmaktan çıkarmalıyız. 

Aldıkları oy yüzünden hiçbir zaman başkan seçilme şanslarının olmadığını bildikleri için modası geçmiş bazı liderlerin, kişisel ihtiraslarına yenik düşerek (Bu ülkenin geleceğini yok etmelerine asla izin vermemeliyiz.), yolda görmüş olduğumuz bakkala, manava, kasaba, tüm seyyar satıcılara, akrabalarımıza ve arkadaşlarımıza üşenmeden, sıkılmadan büyük bir sabırla anlatmalıyız. 

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ TAYYİP ERDOĞAN Bey'in yaşı ortadadır. Zaten kanuna göre bir insan en fazla iki defa başkanlık yapıp ara vermek zorundadır (Diyelim ki halkın çoğunluğunu ikna ederek iki dönem başkan seçilse bile daha sonrasında mutlaka bir dönem ara vermek zorundadır.).

O tarihlerde Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN yaşı neredeyse 80 civarında olacaktır. Zaten yaşından dolayı birilerinin dediği gibi devamlı başkan olarak kalabilmesi mümkün değildir. Bu örneği şundan dolayı verdim; hep diyorlar ya BAŞKANLIK SİSTEMİ'ni, TAYYİP ERDOĞAN için istiyorlar (Bu sözlerle bizlere algı operasyonu yaparak göz göre göre yalan söylüyorlar.).

Dünyada yaşayan bütün herkes bilir ki;bir kişinin ömrü AZRAİL (A.S) akrabası olsa bile sınırlıdır. Yukarıdaki satırlarda anlatmış olduğum örnekten net bir şekilde anlaşılacağı gibi BAŞKANLIK SİSTEMİ'ni istememiz Sayın TAYYİP ERDOĞAN için değil, gelecekteki nesiller için yani çocuklarımız içindir."