Kripto para piyasasında, diğer finansal piyasalarda da olduğu gibi zaman zaman bazı altcoin’ler ön plana çıkıyor. Bitcoin fiyatının dar bir aralıkta sıkıştığı ve yatırımcıların beklentilerinin arttığı bugünlerde de Fantom’un (FTM) yakından takip edildiği görülüyor.

Fantom Nedir?

Fantom (FTM), yüksek hız, güvenlik ve düşük maliyetli işlemler sunmak amacıyla geliştirilen bir blockchain platformudur. Fantom'un temel amacı, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarını, dApp'leri (merkeziyetsiz uygulamalar) ve dijital varlıkları destekleyen ölçeklenebilir bir altyapı sağlamaktır. Fantom, özellikle saniyede çok sayıda işlem (TPS) gerçekleştirebilme kapasitesiyle öne çıkar ve bu nedenle "yüksek verimlilik" ve "düşük gecikme" gibi özelliklerle tanınır.

Fantom, işlemleri çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir ve bu nedenle düşük işlem ücretleri sunar. Bunun temel sebebi, platformun "Lachesis" adı verilen benzersiz bir konsensüs mekanizması kullanmasıdır. Lachesis, bir "Directed Acyclic Graph" (DAG) yapısına dayanır ve işlemleri paralel olarak işleyerek daha hızlı onaylanmalarını sağlar. Bu, özellikle DeFi uygulamaları için büyük bir avantajdır.

Fantom, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumludur, bu da Ethereum ağında çalışan uygulamaların kolayca Fantom ağına taşınabileceği anlamına gelir. Geliştiriciler, mevcut Ethereum akıllı sözleşmelerini Fantom'a uyarlayarak hızlı bir şekilde çalıştırabilirler.

FTM Fiyat Beklentileri

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Fantom bugün yüzde 6’lık kayda değer bir yükseliş yaparak sabah yıldızı formasyonuyla sonuçlanan bir boğa yutan mumu yaktı. Tipik olarak bir geri çekilme aşamasının sonuna işaret eden bu formasyon yüzde 78,60 Fibonacci seviyesinde, 0,50 dolarlık kritik psikolojik işaret civarında ve bir destek trend çizgisi boyunca oluştuğu için özellikle önemli. Bu tür oluşumlar genellikle düşüş trendinin yükseliş trendine döndüğünün güçlü göstergeleri olarak kabul edilir.

Öte yandan Fantom’un FTM’si için günlük zaman dilimindeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım sınırından yuvarlanan trend dönüşüne işaret ediyor ve bu da yükseliş şansını artırıyor. Bununla birlikte, önemli bir yükseliş kırılımı olmaması bir yükseliş trendi mümkün olsa da bunun güçlü olmayabileceğini gösteriyor. Ek olarak Üstel Hareketli Ortalama (EMA) son düzeltme nedeniyle düşüş etkisine işaret ediyor ve 50 günlük EMA’daki bir düşüş daha fazla düşüş eğilimine işaret edebilecek potansiyel bir death cross (ölüm kesişmesi) ile ilgili endişeleri artırıyor.

Kaynak: https://coin-turk.com/kripto-para-piyasasina-meydan-okuyor-bu-altcoin-1-dolara-yukselmenin-esiginde-olabilir?doing_wp_cron=1718956384.1798310279846191406250

Editör: özge Özkan