1977-1987 yılları arasında İDÇ fabrikasında çalışırken, zaman zaman ailem ve arkadaş gruplarımızla mesire/piknik yerlerine gidip sağlıklı güzel günlerimiz olurdu. Ve hatırımda kaldığına göre Erzin ilçesinde, ilçenin arka kısımlarında ve orman içerisinde olan güzel bir piknik/mesire alanı vardı. İçinde, piknik masaları, tuvaleti, fırını olan bir alandı. Biz de zaman zaman gidip günümüzü çam ağaçları içinde, tertemiz havayı soluyarak geçirmiş olurduk.

Bu tür yerleri sanırım o yörenin belediyesi oluşturmaktadır. Belediyenin görevleri; umuma açık yerlerin temizliği, intizam düzeni, yenilecek, içilecek, sağlıkla ilgili kullanılacak şeyler ve yerlerin denetimi, inşaat için imar planına uygun ruhsat vermek.. gibi asli görevleri yazılıda bulunmakta. Ancak, farklı belediyecilikte farklılıklar oluşturmak gerekiyor.

Cumhur İttifakı, Anamur’da MHP’den aday olarak Hidayet Kılınç’ı bundan önceki seçimde aday gösterdi ve iyi bir farkla kazandı. Zaman zaman yapılacak olan ve yapılanları herkesin takip ettiği gibi ben de izledim ve Başkan’ın/Belediyenin yaptıklarıyla ilgili yazılarım yayınlandı.

Hidayet Başkan öncesindeki seçimlerde, Anamur için yapılması gerekli birçok önerilerim olmuştu. Mesela Pazar yerini çok geniş bir alanda kurmak. Araba park alanı, lokantası, fırını, toplantı salonu, gibi birimleri içinde bulunduran yer.

Bir başka yazdığım konu da, Erzin’i örnek vererek mesire yeri. Şehir içinde olması şart değil. Azıtepesi’nde veya buna benzer ama çok geniş bir alanda herkesimin piknik yapabileceği bir yer. Ancak içinde her birim olacak. Fırını, lokantası, tuvaleti, mescidi ve güzel barbeküsü bulunan masalar..

Deniz kenarındaki sahil projesini her seçimde her aday söz veriyor ama yapmıyordu. Hidayet Başkan’ın da sanırım vaatleri arasında vardı. Ve Rabbim kendisinden ve ekibinden razı olsun birinci etabını istenen biçimde yaptı.

29 Ekim Cumartesi eşim, kızım ve torunum Baha ile deniz kenarında sabah kahvaltısı yaptık. Yani belediyenin yapıp Devlet Bahçeli Sahil Parkı ismini verdiği yerde, güzel ve temiz deniz havasını soluyarak kahvaltımızı yaptık.

Ve… Başkan Hidayet Kılınç’ın vizyon projelerinden birisi olarak nitelediği Recep Tayip Erdoğan Doğa Parkı’nın açılışına akşamüzeri eşimle birlikte katıldık. İlk etabı olmak üzere ve devamının yapılacağı sözü verilmiş olarak, şimdilik; Anamurluların piknik alanı ihtiyacını karşılamak ve vatandaşların rahat bir nefes alabileceği yaşam alanı oluşturulmuş. Birinci etabın açılışında; piknik alanı, kamelyalar, barbekü, yürüyüş yolları, çocuk oyun ve macera parkı bulunmakta olduğunu gördük.

Açılış, Cumhuriyetin 99. yılında muhteşem bir şekilde, Cumhur İttifakın tüm yetkililerini de bulundurarak yapıldı. Hidayet Başkan seçimlerde sıkça ifade ediyordu. Ankara arkamda; bürokrasi ve vekillik dönemlerinden tecrübeliyim derken gerçekten Recep Tayip Erdoğan Doğa Parkı açılışında Ankara’nın yanında olduğunu gördük. Sağ olasın Başkan.. Cumhur İttifakı yetkililerini Anamur’a getirip, birlik ve beraberliğin sağlamlığını gösterdiniz.

Kimler katılmadı ki… Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede Recep Tayip Erdoğan Doğa Parkı açılışına katıldılar.

Açılış konuşmasında Mehmet Özhaseki, belediyenin önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Özhaseki, “Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Hem çalışıyor, gayret ediyor hem de Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun davranışlar sergiliyor” dedi.

Özhaseki konuşmasında, 5 dönem belediye başkanlığı yaptığını ifade ederek kendisinin; sürekli ilke edindiği üç şey söyledi: “İnsanlığa hizmet etmek, mahlukatlara şefkat göstermek ve tevazu sahibi olmak.”

Özhaseki, “Kamil Odur ki; Koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” diyerek parkın ilçeye ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

MHP genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın da Cumhuriyetin 99. yıl dönümünün kutlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Biz, Allah korusun karakolda farklı mahkemede farklı konuşanlardan değiliz. Biz, Gazi Paşa’mızın da emanetlerinin bekçisiyiz.Onun kurduğu cumhuriyetin ilelebet payidar kalması noktasında büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu, aynen ecdadımızın 99 yıl önce yedi düvele söylediği gibi açık ve net şekilde söylüyoruz. Cumhuriyeti onlar kurdular biz de ilelebet muhafaza müdafaa etmekle yükümlüyüz.”

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Recep Tayip Erdoğan Doğa Parkı’nın açılışı hazır olan yetkililer tarafından kurdeleler kesilerek açıldı.
Vatana millete/Anamurlulara hayırlara vesile olmasını dilerim.
Sağlıkla kalın. Aralık 2022, Anamur. İsmet Kadıoğlu.