Başkan Kıvanç: “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı” Başkan Kıvanç: “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı”

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Hüseyin Sönmez’in özel eserlerinin yer aldığı ’Retrospektif Sergisi’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Akdeniz Sanat Galerisi’nde açılan sergiyi gezerek, ressam Sönmez ve konuklarla sohbet etti. Sarıyıldız, "Bu özel ve güzel eserleri bizlere ulaştırdıkları için değerli sanatçımız Sönmez ve serginin organize edilmesinde emek veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel eserlerde yoğun bir emek var, onlarca yılın birikimi ve katkısı var. Önümüzdeki süreçlerde bu tarz sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz aralıksız devam edecektir" dedi.

"Akdeniz’i, sanatın kalbinin attığı bir merkeze dönüştüreceğiz"

Akdeniz Belediyesi olarak, sanatın ve sanatçının gelişiminin önündeki engellerin kalkması, sanatın halka ulaşılır hale gelmesi ve halkın sanata olan ilgisinin artması için çalışacaklarını vurgulayan Sarıyıldız, "Farklı dillerin ve kültürlerin kardeşçe yaşadığı Akdeniz’i sanatın da merkezi haline getireceğiz. Sanatçılarımıza da yeni imkanlar sunmaya çalışacağız" diye konuştu.

Yurt içinde 17 kişisel sergiye imza atan Doç. Sönmez’in özel eserlerinden oluşan sergi, 26 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.