Herkes cildinin sağlıklı ve bakımlı görünmesini ister. Bu sebeple de çeşitli cilt bakım rutinleri hazırlayarak cilt bakımını tamamlar. Cildin yapısı, çevresel etkenler, zararlı güneş ışınları, hormonal değişimler gibi birçok etken cilt problemlerini de beraberinde getirmektedir. Bu durumu önlemek cildi daha canlı bir görünüme kavuşturmak için cildimizi düzenli olarak temizlemek, arındırmak ve nemlendirmek çok doğru olacaktır.

Çoğu kişi makyaj yapılmadığında cildin temizlenmeye ihtiyacı yokmuş gibi düşünebilir, ancak cildimiz makyaj yapılsa da yapılmasa da sabah ve akşam cildi temizlemek gerekir. Bunun sebebi de günlük hayatımızda farkında olmadan birçok faktöre maruz kalıyoruz. Cildi temizlediğimizde siyah nokta, akne gibi problemleri oluşmasının önlenmesine yardımcı olur. Günlük bakım kadar haftalık bakım da bir o kadar cilt için önemlidir. Özellikle son dönemlerde sıkça tercih edilen Aztec Secret kil maskesi kullananların favorileri arasında yer almaktadır. Hadi birlikte bakalım…

Kil maskesi, genel olarak cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından derinlemesine arındıran yüz maskesi çeşitlerindendir.

Kleopatra’nın güzellik sırrı olan Nil Nehrinden ve Arap çölünden alınan kil maskesi %100 doğal kalsiyum betonit kilinden elde edilmektedir. Genel olarak özellikleri ise;

  • Cildi temizler.
  • Cildi toksinlerinden arındırmaya yardımcı olur.
  • Detox etkisi sağlar.
  • Gözenekleri derinlemesine temizler.
  • Cildin pH seviyesini dengeler.
  • Cildin kolajen üretimini destekleyerek yaşlanma karşıtı bakım imkanı sunar.
  • Cilde daha aydınlık ve canlı görünüm sağlar.
  • Cildin daha sıkı görünmesine yardımcı olur.
  • Siyah nokta, akneden cildi arındırır.

Nasıl Kullanılır?

Kil maskesine su yada organik elma sirkesini cam, seramik veya ahşap bir kaba özellikle metal ile temas etmeyecek şekilde macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından maskeyi göz çevresi harici yüzünüze eşit bir şekilde uygulayın. Normal bir cilt tipine sahipseniz 15-20 dakika hassas bir cilde sahipseniz ise 5 dakika cildinizde bekletin. Sonra maskeyi bol su ile temizleyin. Etkili sonuç için düzenli kullanmanız gerektiğini unutmayın, haftada 1-2 kere maske uygulaması yapabilir.

Siz de tüm maske çeşitlerine Dermokozmetika’dan ulaşabilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle hemen sahip olabilirsiniz.