Bebeklerde sarımsı renkte görülen saç derisi pullanmasına konak denir. Özellikle yeni doğan bebeklerde oluşmaktadır ve kabuk şeklinde kızarık bir tabaka halinde görülür. Konak, bebeklerin sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluğa sebep olmadan evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri ile önlenebilmektedir. Konağın en temel oluşum nedeni ciltte üretilen yağ (sebum)oranının birikmesinden oluşmaktadır. Peki bebeklerde konak neden oluşur ve nasıl geçer? İşte detaylar…

Konak, her ebeveynin merak ettiği ve çözüm aradığı sorunlardan biridir. Bebekler doğumdan sonra hızla büyüme sürecine girer ve bu esnada deri altında yağ bezleri aşırı çalışır. Bu durumda fazla miktarda yağ üretilmesine neden olur. Oluşan bu yağ tabakası ölü deri olarak cilde yapışarak konak adı verilen saç diplerinde pullanma ve kaşınma rahatsızlığına neden olur. Konak oluşumuna sebep olabilecek bir diğer etken ise annenin gebeliği süresinde beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlık ile bebeğin alerjik yatkınlığı da olabilir. Genel olarak konağa sebep olan başlıca faktörlere bakacak olursak;

  • Banyo sonrası saçların nemli kalması
  • Bebeğin başının sürekli kapalı tutulması
  • Vitamin eksikliği
  • Oda sıcaklığının uygun olmaması

Bebeklerde görülen konak rahatsızlığı tıbbi tedavi gerektirmeden kolayca önlenebilmektedir. Bu doğrultuda bebekler için geliştirilmiş olan konak önleyici şampuan annelerin kurtarıcısı haline gelmiştir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta doğru şampuan tercihidir. Çünkü bebeklerin cildi alerjiye ve reaksiyona açık hassas bir yapıdadır. Bu doğrultuda siz de Mustela konak şampuanı tercih edebilirsiniz. Konak giderici bu şampuan kullananlar tarafından da sıkça tercih edilmektedir. Aynı zamanda konak şampuanı fiyatı ile de her kesime hitap etmeyi başarmıştır.

Mustela Konak Şampuan

Konak şampuan, saç derisinde kaşıntı ve pullanmayı önler, saç ve saç derisindeki konağın (yoğun pullanma) giderilmesine yardımcı olur. Saçlardaki sebum (yağ) seviyesini dengeleyerek nem kazandırır. Konak şampuanı ile her gün bebeğe banyo yaptırılabilir. Konak azalmaya başladığında banyo süresi 2-3 günde bir defa olmak üzere tekrarlayabilirsiniz.

Siz de bebeklere özel geliştirilmiş tüm Mustela  ürün çeşitlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat ve kapıda ödeme imkanı ile sahip olabilirsiniz.