Botoks, bazı kırışıklık türlerinin ve ince çizgilerin görünümünü iyileştiren devrim niteliğinde bir tedavi yöntemidir. Botoks, hızlı, ağrısız ve nadiren yan etkilere neden olduğu için invaziv kozmetik prosedürlere harika bir alternatiftir. Dermabrazyon ve kimyasal peelinglerle karşılaştırıldığında, Botoks’un iyileşme süresinin olmaması onu öne çıkarır. Hem dermabrazyon hem de kimyasal peeling on güne kadar iyileşme süresi gerektirir. Botoks, aktif yaşam tarzınıza uyar ve gerçek kozmetik rahatlık sunar. Bu sebeple bu metinde size botoksa neden ihtiyaç duyulduğunu açıkladık.

Botoksa ihtiyaç duyduğunuzu gösteren 5 işaret

Botoks üreticileri, göller ve ormanlar gibi doğal çevresel kaynaklardan elde edilen Clostridium botulinum adlı bir bakteriyi kullanır. Bakterinin spor sayısı bu ortamda düşük olduğu için insanlara zararsızdır. Clostridium botulinum, daha önemli miktarlarda botulinum adı verilen bir nörotoksin üretir. Bu nörotoksinler pek çok kozmetik sorunun tedavisinde oldukça kullanışlıdır.

Bu sebeple Botokstan yararlanabileceğinizi gösteren 5 işareti listeledik.

Alında kırışıkların ortaya çıkması

Kırışıklıkların ortaya çıkmaya başladığı ilk yerlerden biri, alında oluk veya çatık çizgiler şeklindedir. Ancak Botoks bu hoş olmayan kırışıklıkları, yani yüzünüzü hareket ettirdiğinizde, örneğin kaşlarınızı çattığınızda ortaya çıkan kırışıklıkları ortadan kaldırabilir.

Gülümseme çizgilerinin gözlenmesi

Kaz ayağı olarak da bilinen gülümseme çizgilerinin Botoksla tedavisi oldukça kolay ve etkilidir. Kaz ayakları en çok göz çevresindeki kasları çalıştırdığınızda belirgindir. Botoks, kaz ayaklarının görünmesine neden olan kasları geçici olarak gevşetir.

Sigara içmeye bağlı gelişen ağız çevresindeki kırışıklıkların varlığı

Sigara çizgileri, ağzın üzerinde görünen ve sigara içerken dudakların yıllarca büzülmesinden kaynaklanan dikey çizgilerdir. Botoks, sigara içenlerin hatlarının nedeni olan ağız çevresindeki kas kasılmalarını azaltmada etkilidir.

Kırışıklıkların ortaya çıkmaya başlaması

Botoks, yaşlanma sürecinde erken kullanıldığında sadece kırışıklıkları tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller. Botoks, iyi cilt bakımı, güneş kremi ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile birleştirilerek, çoğu kırışıklığın daha da kötüye gitmesini ve yenilerinin oluşmasını önleyebilir.

Tam yerleşmemiş çizgilerin oluşması

Dinamik kırışıklıklarınız hafif ila orta derecelidir. Botoks en çok, tam olarak yerleşmemiş çizgiler üzerinde etkilidir ve orta veya şiddetli hale gelmeden önce kırışıklıkların başlangıcını azaltır.

Botoks en çok genç hastalarda işe yarar ve 18 ile 70 yaş arasındaki kişiler için önerilir. Yaşlı kişiler, cilt tonlarının tedaviye yanıt verecek kadar elastik olduğundan emin olmak için bir plastik cerrah veya dermatoloğa danışmalıdır. Botoks, yerçekimi, cilt enfeksiyonları veya güneş hasarının neden olduğu kırışıklıklar gibi dinamik olmayan kırışıklıkları olan kişilerde de o kadar etkili olmayabilir.

Kim Botoks için uygun bir adaydır?

Botoks tedavileri için en iyi adaylar, fiziksel olarak sağlıklı, nöromüsküler hastalık öyküsü olmayan, hamile veya emziren ve en az 18 yaşında olan kişilerdir.

Botoks tedavisi yaptırmaması gereken bazı kişiler şunlardır:

  • Hedeflenen kaslarda mevcut zayıflık
  • Pitoz (göz kapaklarının sarkması)
  • Derin yüz izleri
  • Çok kalın yüz cildi
  • Belirgin yüz asimetrisi
  • Planlanan enjeksiyon bölgelerinde cilt bozuklukları

Botoks tedavileri yaptırmadan önce doktorunuza tıbbi geçmişinizi ve şu anda aldığınız tüm ilaçları, vitaminleri ve bitkisel takviyeleri bildirmelisiniz.

Botoks tedavileri sonrası kırışıklıkların görünümündeki düzelme düzeyinin hastadan hastaya farklılık gösterebileceğini unutmamak gerekir. Bazı insanlar Botoks'a diğerlerinden daha iyi yanıt verir. Bazen çok az gelişme olur ve başka bir tedavi şekli önerilebilir. Botoksun etkili olması ve tedaviden memnun kalmanız için kozmetik tedavilerde yıllardır deneyime sahip olan Dr. Mustafa Karataş ile görüşmenizi öneririz. Dr. Mustafa Karataş, durumunuzu ve beklentilerinizi öğrenir ve her adımda tedavinin güvenliğini ve etkinliğini araştırır.