Yaş aldıkça, boyun kasları gevşer ve derinin altına düşer, bu da birçok kadın ve erkeğin “Hindi Boynu” olarak adlandırdığı duruma neden olur. Boyun kasının düşmesiyle boyun derisi yerçekimi sebebi ile gevşer ve göğsün üst kısmına doğru sarkabilen gevşek, kırışan ve sallanan bir cilt oluşturur.

Yaşlanma belirtileri boyunda hepimizin umduğundan daha erken ortaya çıkabilir. Ve herhangi bir önemli kilo kaybı, boynunuzun derisinde kalıcı değişiklikler de bırakabilir. Ancak boyun germe ve gıdı liposuction ile zamanı geri alabilir ve tekrar daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Boyun Sarkması Neden Olur?

Genetik faktörlere ek olarak, bazı insanlar yaşla birlikte çene altında hoş olmayan yağ birikintileri geliştirir. Bu yağ birikintileri, pre-platisma yağ yastığı adı verilen kasın üzerinde veya platisma kasının altında ve yüzeysel olabilir.

Ek anatomik faktörler, boyundaki bir kasın konumu ve boyundaki submandibular bezler olarak adlandırılan bezlerin boyutu ve konumu dahil olmak üzere boyun derisinin sarkmasına sebep olabilir. Bu durum aynı zamanda çene hattının tanımını da zayıflatır.

Boyun Estetiğine nasıl karar verilir?

Boyun estetiği hastası deneyimlerini ve cerrahi sonuçlarını Quartz Clinique’de tartışırken doktorunuz ile boyun estetiği prosedürleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Boyun sarkması münferit bir sorun olsa da cerrahınız, bunu düzeltmek için çoğu kişinin düşündüğünden daha fazla işlem içeren yüz ve boyun estetiği ameliyatsız ve ameliyatlı tedavilerden hangisine ihtiyacınız olduğunu açıklayabilir. Bu gibi durumlarda, kişiye özelleştirilmiş yaklaşım, kişiselleştirilmiş bir yüz ve boyun estetiğidir. Aynı anda gıdıları da düzeltmek istiyorsanız bu teknikler daha hafif germe işlemleri ile birleştirilebilir.

BOYUN ESTETİĞİ NEDİR?

Boyun estetiği, boyundaki sarkmaları, kırışıklıkları ve hatta gıdı problemlerini düzeltmeye yönelik ameliyatlı ve ameliyatsız tedavileri içerir.

AMELİYATSIZ BOYUN ESTETİĞİ

  • LAZER YARDIMLI BOYUN ESTETİĞi

Lazer destekli boyun estetiği, boyun veya çene hattının daha belirgin bir silüeti için boyun yağının alınmasını içerir. Bu işlemler sırasında hastaya boyun derisinin ve kas sisteminin iç veya arka yüzeyini tedavi etmek için bir lazer kullanılır. Ve lazerden gelen termal ısı, yağ hücrelerini kalıcı olarak yok eder.

Bu lazer yöntemleri Thermage, Ulthera ve Red Touch gibi en gelişmiş FDA onaylı teknolojileri içermektedir...

  • İPLE BOYUN GERME ESTETİĞİ

Kalıcı ipler ile yapılan boyun germe işlemidir. Boyun özellikle öne doğru sarkmış ise ipler orta hattandan koyulup, kulak arkasına doğru gerilerek asılır. Boyun hattı belirginleşir. Kolay ve kısa sürede sonuç veren bir işlemdir, genellikle gıdı liposuction ile birleşir. Bu işlem için boyun sarkmasının fazla olmaması gerekir.

  • NEFERTİTİ BOTOKS İle BOYUN ESTETİĞİ

Boyunda platizma bantları denen platizma kasının görünür olması ile hem boyunda dikine çizgiler ve hem çekilmeler ile karakterize görünüm oluşur. Bu bantların kasılı halde kalması ile boyun da sarkık görünüm oluşur. Bu görüntü platizma bantlarına botoks enjeksiyonu yapılması ile giderilir. Nefertiti botoks da denilen işlem sonrası bir iki gün içinde bantlar kaybolur ve boyun derisi yukarı doğru kalkar ve boyun estetik bir görünüm alır.

  • MEZOTERAPİ İLE BOYUN ESTETİĞİ

Farklı amaçla kullanılabilecek mezoterapi içerikleri ile boyun estetiğinde sarkmaların toparlanması, gıdı eritme, kırışıklık tedavisi mümkündür. Özellikle Sunekos mezoterapisi ile gıdı toparlama ve boyun germe sağlanabilir. Oldukça etkin içeriği sayesinde hafif boyun sarkmalarının giderilmesi sağlanır.

  • BOYUN ESTETİĞİNDE DOLGU UYGULAMALARI

Boyun estetiğinde en çok talep edilen boyundaki derin enine çizgilerin tedavisidir. Bu enine derin boyun çizgileri dolgu ile doldurularak veya nem dolgusu yapılarak tedavi edilir. Boyun hattını düzeltmenin bir diğer yolu da jawline hattını dolgu uygulamaları ile toparlıyarak boyun görünümünü düzeltmeyi de de içerir.

AMELİYATLI BOYUN ESTETİĞİ

Boyun estetiği olarak boyundaki soruna göre cerrahi işlemler önerilebilir. Bu işlemler; boyun germe, gıdı liposuction

  • BOYUN GERME İLE BOYUN ESTETİĞİ

Boyun germe, boyundaki sarkma ve kırışıklıkları gidermek için yapılan popüler bir kozmetik cerrahi prosedürdür. Boyundaki fazla derinin gerilip, fazla derinin çıkarılmasını ve daha sonra kulak arkasında toparlanarak dikilmesini içeren cerrahi işlemdir. Spesifik olarak, şu konularda yardımcı olabilir:

Gevşek Cilt: Gevşek cilt, yaşlanma sürecinin yaygın bir sonucudur ve zamanla sarkarak boyunda sallanan ve hatta konuştukça dikkat çeken bir boyun görünümü oluşturur.

Kas Sarkması: Kas sarkması yaşlanma sürecinin bir sonucudur. Boyunun tüm derisi boyunca uzanan kasları etkiler. Yaşlanma, bu kasın zamanla aşağı sarkmasına neden olarak çenenin hemen altından köprücük kemiğine doğru uzanan iki görünür bant oluşmasına neden olabilir.

Fazla Yağ: Gıdı bölgesindeki fazla yağ, çene hattınızda belirginlik kaybına veya gıdı oluşumuna neden olabilir. Gıdı liposuction ile birlikte boyun germe yapılarak düzeltilir.

  • GIDI LİPOSUCTİON ile BOYUN ESTETİĞİ

Yağ aldırma genellikle boyun yeniden şekillendirme üzerinde en dramatik etkiye sahiptir. Hacim küçültme ve doku sıkılaştırma için kullanılabilir. Gıdı liposuction genel veya sedasyonlu anestezi altında yapılabilir. Çenenin altında sadece küçük bir kesi içerir. Daha sonra fazla yağı emmek için bir kanüle “ince cerrahi alet” bağlı bir vakum cihazı kullanırız. Mini liposuction, boynun bazı bölgelerinde daha ayrıntılı şekillendirme yapmak için daha küçük liposuction aletleri kullanır.

BOYUN ESTETİĞİNDE HANGİ TEDAVİYİ SEÇMELİYİM?

İlk adım, konsültasyonunuzu planlamaktır. Kişisel görüşmeniz sırasında, genel beklentileriniz ve estetik hedefleriniz doktorunuz ile tartışmalısınız. Daha sonra mükemmel tedavi planını geliştirmek için sizinle istekleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda size uygun boyun estetiği tedavi planınız oluşturulur. Doktorunuz boyun estetiği ameliyatı veya ameliyatsız boyun estetiği için iyi bir aday olduğunuzu düşünüyorsa, prosedürün çeşitli yönlerini size açıklayacaktır.

Boyun Estetiği Fiyatları nedir?

Boyun estetiği fiyatları yapılan tedaviye veya cerrahi işleme göre değişiklik gösterebilir. Boyun Estetiği fiyatlarını öğrenmek için ve Dr Leyla Arvas ile özel bir görüşme planlamak için lütfen +90 542 464 74 33’ü arayın veya www.drleylaarvas.com dan randevu talep edin. Ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas