Burun ameliyatı, son dönemlerde kadın ve erkeklerin çok fazla tercih ettiği estetik operasyonlardan birisidir. Zaman zaman estetik kaygılar için yapılan burun ameliyatı, çoğu zamanda burun iskeletinde ve yapısında meydana gelen bozuklukları gidermek ve solunum güçlüklerini ortadan kaldırmak için de yapılabilir.

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti olarak da adlandırılan burun estetiği, burnun görünümünü değiştirerek estetik bir görünüme kavuşturmak ya da burunda bulunan sağlık sorunlarını tedavi etmek amacı ile uygulanan bir estetik yöntemdir.

İşlem sırasında burnun kıkırdak ve iskelet yapısı üzerinde düzeltmeler yapılır ve böylece burun sağlıklı şekilde istenilen görünüme kavuşturulur. Burun estetiği fiyatları araştırılarak kolaylıkla yaptırılabilecek bir işlemdir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

18 yaşına gelmiş ve burun gelişimini tamamlamış tüm kadın ve erkeklere sağlığı elvermesi halinde burun estetiği fiyatları yapılabilir. Kemerli burun yapısı, aşırı büyük burun delikleri, asimetrik buru delikleri, burun ucunun küçük olması gibi şikayetler burun estetiğinin sıklıkla yapıldığı durumlardır. Ayrıca burun içinde et oluşumu nefes darlığına sebebiyet verdiğinden yine burun estetiğine başvurulabilir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Açık burun ameliyatı ve kapalı burun ameliyatı olarak iki farklı şekilde yapılabilen burun estetiği; eğer açık olarak yapılır ise burna kesi atılarak burun yapısının açılması gerekir. Eğer kapalı burun ameliyatı yapılacak ise burun yapısı açılmaz ve ince kanüller ile burun deliklerinden girilerek burundaki sorun çözüme kavuşturulur.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları konusunda net bir bilgi vermek ne yazık ki mümkün değildir. Fiyatlar her sene değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte burun estetiği fiyatları işlemin yapılacağı kliniğe, işlemi yapacak olan uzmana hatta hangi şehirde yapılacağına göre dahi fiyatlar değişebiliyor. Bu nedenle de en doğru fiyat bilgisi birebir uzmandan alınmalıdır.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Burun ameliyatı öncesine mutlaka uzman doktorun tavsiyeleri doğrultusunda tahlil ve tetkikler yaptırılarak detaylı muayene olunmalıdır. Eğer sigara kullanılıyor ise mutlaka en az ameliyattan 15 gün önce kullanımı kesilmelidir. Kronik hastalıklar var ise ya da grip ve nezle gibi üst solunum yolları hastalıkları var ise mutlaka doktor bilgilendirmelidir.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Hasta burun ameliyatı olduktan sonra ilk olarak doktorun reçete ettiği ilaçları mutlaka düzenli kullanmalıdır. İyileşme süreci boyunca burun, darbe ve çarpmalara karşı yüksek hassasiyet ile korunmalıdır. Bu süreç içinde yüze kozmetik ürünler sürülmemelidir. Ayrıca burun tamamen iyileşene kadar burun kemiğine baskı yapacağından gözlük kullanılıyor ise ara verilmelidir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüzün orta kısmında bulunan ve estetik görünüm için son derece önemli olan çene dolgusu fiyat, çene bölgesine hacim kazandırmak ve çene ile yüz arasında uyumu yakalamak için yapılır. Özel olarak hazırlana içerikler, çenenin hacim kazanması istenilen bölgelere özel oranlar ve yöntemler ile enjekte edilir.

Çene Dolgusu Kimler Olmalı?

Çene dolgusu işlemini çene görünümünden memnun olmayana herkes basit şekilde yaptırabilir. Özellikle çenenin asimetik ve uzun olması, hacimsiz çene ve sivri çene ucu gibi nedenler çene dolgusu fiyat için gerekli nedenlerdir.

Çene Dolgusunun Yararı Nedir?

Çene dolgusu yaptıran kişiler, öncelikle estetik bir çene görünümüne sahip olurlar. Bu da insanlara özgüven aşılar ve sosyal hayatlarında kendilerine daha fazla güvenen bireyler haline gelmelerinde en büyük etkenlerden birisidir.

Çene Dolgusu Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çene dolgusu sonrasında aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamlardan mutlaka uzak durulmalıdır. Güneş ışınları, sauna ve benzeri gibi ortamlardan kaçınılmalıdır. Çene dolgusu fiyat bilgisi alınarak bu şartlarda kısa sürede bu işlem yaptırılabilir.