Lazer epilasyon, kıl folikülüne zarar veren veya yok eden uzun süreli bir epilasyon şeklidir. Bununla birlikte, özellikle lazer epilasyon prosedürü sırasında folikül hasar görürse ve yok olmazsa, tüyler yeniden büyüyebilir. Bu nedenle lazer epilasyon kalıcı değil, uzun süreli bir çözüm yöntemi olarak anılır. Lazer epilasyonun kalıcı olup olmadığı, etkisinin ne kadar süre devam ettiği ve hangi cilt ve kıl tipinde en uzun süre etkili olduğunu öğrenmek için bu metni okuyabilirsiniz.

Lazer epilasyonun etkisi kalıcı mıdır?

Lazer epilasyon İzmir, yeni tüylerin büyümesini durdurmak için saç köklerini ısıtarak çalışır. Bu, kıl köklerini uzun bir süre etkisiz bırakır ve böylece tıraş ve ağda işleminden çok daha uzun süre etki gösterir. Tüyler tekrar uzadığında daha açık, daha ince ve sayıları daha az olur.

Prosedür genellikle "kalıcı" bir epilasyon şekli olarak lanse edilse de lazer tedavisi yalnızca belirli bir bölgedeki istenmeyen tüylerin sayısını azaltır. İstenmeyen tüylerden tamamen kurtulmayı sağlamaz.

Lazer epilasyon, açık ten tonları ve daha koyu tüyleri olan kişilerde en iyi sonucu verir.

Neden lazer epilasyonda takip seanslarına ihtiyaç var?

Lazer epilasyondan en iyi şekilde yararlanmak için takip tedavileri gereklidir. Bakım lazer tedavilerinin kesin sayısı kişiye göre değişir ancak çoğu insan 4 ila 6 lazer epilasyon seansına ihtiyaç duyar.

Ayrıca bunları her biri altı hafta aralıklarla aralıklandırmanız gerekir çünkü bu, tam tedavi döngüsünün dokuz aya kadar sürebileceği anlamına gelir.

Her seanstan sonra, muhtemelen daha az tüy fark edeceksiniz. Kalan veya yenilenen saçlar da hem doku hem de renk açısından daha açık olacaktır. İlk seanstan sonra saç sayısının yüzde 10 ila 25 oranında azalacağını tahmin edilir. Daha sonra azalma oranı artacak ancak aynı zamanda değişecektir.

Ek olarak en iyi sonuçlar için muhtemelen ara sıra bakım seanslarına ihtiyacınız olacaktır. Bunlar kıl köklerinin yenilenmemesini sağlamaya yardımcı olur. Kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak ilk lazer epilasyon tedavinizin tam turundan sonra yılda bir veya iki kez bakım seansına ihtiyacınız olabilir.

Her seans için zaman çizelgesi, ilk lazer epilasyon tedavinizle aynıdır. Genel olarak, zamanlama tedavi alanına bağlıdır. Bakım seanslarınız sırasında sadece birkaç küçük alana rötuş yapıyorsanız randevunuz daha kısa olabilir.

Cilt ve tüy tipi lazer epilasyonun etkisini değiştirir mi?

Lazer epilasyon, en çok koyu saçlı ve açık tenli kişilerde işe yarar. Bu kişilerde tedavi hem daha etkilidir hem de faydası daha uzun sürelidir. Koyu tenli veya açık renkli tüylü kişiler, diğerlerinden daha fazla tedaviye ihtiyaç duyabilir ve daha fazla tüyün yeniden uzadığını görebilir.

Lazer epilasyonun etki süresini etkileyen bir diğer faktör ise işlemi gerçekleştiren doktorun deneyim seviyesidir. Doktor, lazeri doğru açıda kullanırsa tedavi, daha etkili hale gelir.

Bunun yanı sıra Soprano ICE buz lazer epilasyon, bu cilt tiplerinin yanı sıra koyu tenli kişilerde ve açık renkli tüylerde de işe yarar. Buz lazer epilasyon gri ve kızıl tüylerde ve hatta bronzlaşmış tenlerde bile oldukça etkilidir. Ayrıca geleneksel epilasyon, sıcak bir lastik bantla ağda yapılıyormuş gibi hissettirebilir ancak buz lazerinde hissettiğiniz ana şey ısıdır. Cihaz yavaş yavaş ısınır ve böylece seans esnasında rahatsızlık hissetmezsiniz.

Buz lazer epilasyon işlemini güvenli bir şekilde uygulattırmak istiyorsanız ve sonuçların etkili olduğundan emin olmak istiyorsanız size Buz Lazer İzmir’i öneririz. Buz Lazer İzmir’i arayarak işlemle ilgili aklınızdaki tüm soruları yöneltebilirsiniz.