Kızlık zarı diğer bir adı ile Hymen, vajina girişinin 1 cm içerisinde bulunur. İşlevsel herhangi bir görevi yoktur. Ortasında ki açıklık ile adet kanı dışarıya çıkabilmektedir. Her genç kızda farklı yapıdadır. Birden fazla kızlık zarı çeşidi bulunmaktadır. Kızlık zarı ilk cinsel ilişki ile yırtılıp kanamaktadır. Yırtılan kızlık zarı kendiliğinde iyileşip eski halini tekrar almaz. İlişkide, sanki kızlık zarı daha önce yırtılmamış gibi kanama ve yırtılma bekleyen kişiler kızlık zarı dikimi işlemine başvurmaktadır. Bu yapılan işleme HYMENOPLASTİ denmektedir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ NASIL YAPILIR?

Kızlık zarı dikimi lokal ve ya sedasyon anestezisi ile yapılmaktadır. Alacağınız anestezi ile işlem sırasında ağrı acı hissetmemeniz amaçlanır. İşlem 30-35 dakikada biter. Sonrasında hastamız kendini iyi hissedene kadar dinlenir ve günlük yaşantısına geri dönebilir. Kızlık zarı dikimi yatış gerektiren bir işlem değildir. Toplam 1 saatte muayenehanemiz de tüm işlemleriniz tamamlanmış olur. İşlem bittikten sonra kızlık zarında acı veya ağrı hissedilmez.

KIZLIK ZARI DİKİMİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Kızlık zarı dikimi iki yöntemde yapılmaktadır,

Geçici kızlık zarı dikimi: İlişkiden 1-7 gün öncesi yapılması uygundur. İlişkiye girme süresi 7 günü geçerse onarılan kızlık zarı tekrar eski halini alabilir.

Kalıcı kızlık zarı dikimi: İşlemden sonra ilişkiye girme süresi yoktur. İşlem sonrası 15-20 gün iyileşme süresidir. Kalıcı kızlık zarı dikimi işlemi sonrası üzerinden yıllar da geçse ilk ilişkide yırtılıp kanama meydana gelmektedir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Kızlık zarı dikim işlemi 30-40 dakikada biten bir işlemdir. Lokal anestezi veya hafif uyku anestezisi tercih edilir. İşlem Ankara da muayenehanemiz de yapılmaktadır.

KIZLIK ZARI KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞİR Mİ?

Hayır, yırtılan kızlık zarı uzun süre cinsel ilişkiye girilmese bile tekrar iyileşip eski halini almaz. Kızlık zarının eski halini alması ve tekrar ilişkide kanaması için cerrahi onarım yapılmaktadır.

HER KIZLIK ZARI YIRTILIR MI?

Hayır, her kızlık zarı yırtılmaz ve kanamaz. Esnek kızlık zarı dediğimiz yapı, ilişki sırasında elastik yapısı sebebiyle yırtılmaz ve kanamaz. Bu tür kızlık zarı ancak normal doğumda yırtılmaktadır. Bazende fazla ıslaklık sebebiyle kızlık zarı yırtılma maktadır.

KIZLIK ZARI DİKİMİ SONRASI İLİŞKİDE KANAMA OLUR MU?

Evet, kızlık zarı dikimi işlemimizden sonra kanama %100 olmaktadır. İşlem sonrası kontrole çağırıyoruz ve hastamız gelebiliyorsa ilk gireceği ilişkiden bir kaç gün önce kontrole gelmesini öneriyoruz.

KIZLIK ZARININ NE ZAMAN YIRTILDIĞI ANLAŞILIR MI?

İlişki üzerinden 7 gün geçmiş ise kızlık zarının ne zaman yırtıldığı belli olmaz.

KIZLIK ZARI MUAYENESİ NASIL YAPILIR?

Kızlık zarı muayenesi basit ve kısa sürelidir. Hasta jinekolojik masaya alınır ve vajinanın iç dudakları ileriye doğru çekilerek çıplak göz ile muayene yapılır. Ağrısız bir muayene şeklidir. Kızlık zarının yırtılıp yırtılmadığını veya kızlık zarı yapısını ancak jinekolog muayenesi ile net bir şekilde anlaşılır.

KIZLIK ZARI BOZULMADAN GEBE KALINIR MI?

Evet kalınabilir. Spermler kızlık zarındaki açıklıktan geçerek rahme ve tüplere ulaşabilir. Bu durumda gebelik gerçekleşebilir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kızlık zarı dikimi işlemi sonrasında enfeksiyona sebebiyet verecek dış etkenlerden kaçınılmalıdır. İşlem olan bölge su ve sabun ile temizlenmemelidir. İşlemi takip eden 3 hafta ata binmek, bisiklete binmek gibi aktiviteler yapılmamalıdır. Ayakta duş alınmalıdır.

KIZLIK ZARI DİKİMİ FİYATI NEDİR?

Muayenehanemiz de geçici ve kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı 4000 TL.dir.

Daha detaylı bilgiye  www.drkizlikzari.com sitemizden ulaşabilirsiniz.