Kilo vermekte sorun yaşayan obez hastaları için mide balonu tedavisi ile birlikte kilo sorunu kontrol altına alınabilir. Gerekli koşulların sağlanması ve herhangi bir sorunun oluşmamasıyla birlikte kilo sorunu ortadan kaldırılmış olur. Mideye yerleştirilmesinin ardından sıvı ya da hava ile şişirilen silikon balondur. Anestezi uygulaması altında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmiş olur.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonunun iki farklı yöntemi vardır. Biri yutulabilir özelliğe sahip iken bir diğeri cerrahi operasyon gerektirmiş olur. Burada mide içine balon yerleştirilir ve yeme sıklığı azaltılmış olur. Mide balonu sayesinde kişinin düzensiz bir şekilde kilo alma sorunu ortadan kaldırılır. Kilo alma sorunlarıyla birlikte diyetler, sporlar, egzersizler bir işe yaramamış olur.

Uygulama ile birlikte kilo kontrol altına alınır ve sağlıklı bir şekilde kilo verilmiş olacaktır. İşlemin anestezi ve uzman hekim tarafından gerçekleştiği bir tedavi yöntemidir. Yapılan takipler sonucunda hastadaki sağlık sorunlarının da düzene girdiğini görebilmek mümkündür. Mide balonlarının çeşitli markaları mevcuttur. Bu yüzden mide balonu fiyatlarında da değişkenlik gösterir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu çeşitleri piyasada farklı şekillerde karşımıza çıkar. Fakat hepsinin uygulama şekilleri aynıdır. İşlem öncesinde hastaya genel anestezi ya da hafif uykulu olacak şekilde uygulama yapılır. Daha sonra endoskopi yarımı ile birlikte balon mideye yerleştirilir.

Doğru yerde olan balondan sonra şişirme işlemi yapılır. İşlem yaklaşık olarak yarım saat sürer ve hasta kendine geldikten sonra aynı gün içerisinde taburcu edilir. İşlem öncesinde mutlaka mide balonu fiyatları almak gerekir.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Uygulanacak olan yutulabilir mide balonu belli bir zaman sonra kendiliğinden yok olur ve vücuttan dışarıya atılır. Obezite sorunu yaşayan hastalar için kolaylık sağlar. Burada herhangi bir cerrahi işlem gerektirmeden ve anestezi uygulamasına başvurmadan, gerçekleştirilmiş olur. Yutulabilir balonun katetere bağlı olarak hap şeklinde olur. Yutulduktan sonra röntgen ile kontrolü gerçekleştirilir. Doğru yerde olup olmadığına bakıldıktan sonra özel sıvı yardımı ile doldurulduktan sonra kateter çekilir.

Balonun midede kalma süresi 6-12 ay arasındadır. Zamanla kendiliğinden kaybolur ve vücuttan dışarıya atılımı gerçekleştirilir. Mide balonu ile farklılıkları vardır. Bununla birlikte fiyata yansıma durumları da olduğu için önceden fiyat bilgisi alınmalıdır. Bu sayede mide balonu fiyatları bilgisine sahip olduktan sonra işlemleri gerçekleştirmede kolaylık sağlanmış olur.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

  • Ben bu kadar etkili bir tedavi yöntemi olduğunu bilmiyordum. Eğer biliyor olsaydım bunca zaman beklemeden işlemlerimi kısa süre içinde gerçekleştirmiş olurdum.
  • Bir tavsiye üzerine uygulamadan faydalanmaya karar verdim. Uygulamanın bende göstermiş olduğu etkilere baktığım zaman mutlu oluyorum.
  • Sanki o balon midemde hiçbir işe yaramayacak sandım. Tam aksine, oldukça faydalı oldu ve güzel sonuçlar almaya devam ediyorum.
  • Umarım herkesin alabileceği sonuçlar elde edilir. Çünkü ben, her geçen gün daha da iyi sonuçlar almış oluyorum.
  • Midemde 7 aya yakın kaldı ve sonra kendiliğinden vücuttan dışarıya atıldı. Yutulabilir olmasından dolayı beni birazcık korkutmuştu. Fakat sonrasında anladım ki iyi sonuçlar alınabiliyor.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Yutulabilir mide balonunun diğer balondan farkı; cerrahi işlem gerektirmiyor olmasıdır. Anesteziye ve cerrahi uygulamaya gerek kalmadığı için, ayaküstü de uygulanabiliyor. Zamanla vücuttan dışarıya atılma özelliğine sahiptir. Bu durum her ne kadar kişiyi tedirgin etmiş olsa da aslında faydalı sonuçların alınmasını sağlayacaktır.

Kesin olarak fiyat bilgisine rastlamak mümkün değildir. Çünkü piyasada çeşitli ürünlerin var olmasıyla birlikte fiyatlarda farklılık gösterir. Bu yüzden işlemin yapılacağı ilgili yerlerle görüşme sağlayarak mide balonu fiyatları hakkında bilgi alınabilir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.