Saç ekimi erkek ve kadınlarda görülen başlıca sorunlardan biri olan kellik için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kişilerde meydana saç dökülmesi belirli sebeplersen dolayı meydana gelip kişiye estetik bir görüntü sağlamaz. Belirli vitamin ve minarel eksikliklerden stresten sıkıntıdan ve genlerden dolayı meydana gelen saç dökülmesi kişilerin sosyal yaşamını etkileyen bir rahatsızlıktır.

Kişiler sosyal yaşamında saç dökülmelerin meydana getirdiği kellik sebebi ile etkin rol oynayamazlar ve bu yüzden zamanla özgüven eksikliği yaşarlar. Kişide bu tür olumsuzlar meydana gelmemesi için gelişen teknoloji ve imkânlar doğrultusunda hazırlanan saç ekimi tedavisi ile bu sorundan kurtulup hayal ettikleri saçlara kavuşurlar 

Saç Ekimi

Kişilerde belirli sebeplerden meydana gelen saç dökülmesi kişilerin sosyal yaşamlarını oldukça olumsuz etkilemektedir. Bazı vitamin mineral kaybı hamilelik dönemi menopoz dönemi veya kansızlık gibi dönemlerde kişilerde saç dökülme sorunu son derece kendini gösterir. Dökülen saçlar kişiyi piskolojik olarak etkiler ve estetik bir görüntü vermez.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Kişilere uygulanan saç ekimi tedavisi kişilerin ihtiyaç duymuş olduğu oldukça önemli bir tedavidir. Saç ekme tedavisi için gelen kişilerden öncelikle dökülmemiş saçlarına dair bir analiz işlemi yapılır. Kişilerin ekilecek saç bölgesi uygun bir hale getirilir ve kişiden saç kökleri çok dikkatli bir şekilde teker teker toplanır.

Toplanan saç kökleri yine oldukça dikkatli ve teker teker birbirinden ayrıştırmak için işleme alınır. Ayrıştırılan saçlardan sonra saç ekme işlemine geçilir. Öncelikle kişiye toplanan saç köklerinin konulabilmesi için dikkatli bir şekilde saç köklerine kanallar açılır. Bu kanallar kişilerin saç köklerime uygun olacak şekilde ve büyüklükte yapılır.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır

Bebeklere ve bir yaştan sonraki yaşlılara saç ekimi tedavisi uygulanmaz. Ancak çocuklarda bu işlem gerekli ise nadir bir şekilde yapılabilir. Bununla birlikte kişi bu tedaviye karşı bir risk taşıyor ise işlem yapılamaz. Bu işlem için sağlık sorunları bulunan kişilere uygulanmaz ve tavsiye edilmez.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Kişilerde meydana gelen saç dökülmeleri ile birlikte piskolojik olarak bir çöküntüye girer. Saç dökülmeleri kadın erkek herkeste görülen ve oldukça istenmeyen bir durumdur. Stres kaygı kansızlık hamilelik veya belirli vitamin eksikliklerinden meydana gelen saç dökülmeleri zamanla kişiye kelliği meydana getirir. Bu kellik ise kişinin sosyal hayatını son derece olumsuz etkiler ve bununla birlikte kişide özgüven eksikliğine neden olur. Bunun için ihtiyaç duyulan saç ekimi tedavisi kişinin isteği üzerine uygulanır. Saç ekimi tedavisi aşama aşama olup şu şekilde bir tedavi süreci izlenilmektedir.

  • Öncelikle kişiye kan testi ve kan analiz işlemleri yapılır
  • Saçlar tıraş edilir ve aynı zamanda planlama yapılır
  • Kişinin tedavi edilecek olan bölgesi incelenir
  • Gerekli saç kökleri greftler toplanır.
  • Kanallar açılır
  • Sac ekimi yapılır

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi tedavisi olacak kişiler tedaviden önce sigara ve alkolü bırakmalıdırlar. Bununla birlikte kafein içeren gıdalardan uzak durup yeşil çay tüketimine son vermelisiniz. Kafa derinize bu tedaviden bir ay önce herhangi bir losyon veya ilaç sürmemelisiniz. Bu aşamalara ve tedavinin seansına bağlı olarak kişiye uygulanan saç ekimi fiyatları değişiklik göstermektedir.

 Saç ekimi Sonrası

Kişilere uygulanan saç ekimi öncesinde dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar olduğu gibi sonrasında da kişilerin dikkat etmesi gereken bir takım hususlar bulunur. Kişi saç ekimi tedavisi sonrası herhangi bir taşıt kullanmamaktadır. Bununla birlikte saç köklerinde kabuklanma meydana gelir ve günde bir defa banyo yaparak bu kabuklanmayı önler. Yedi ile on gün arası sonrası bu kabuklanma gider ve kişi yeni ekilen bu saçlarını görebilir.

Saç Ekimi Fiyatları

Kişilere uygulanan saç ekimi fiyatları tedaviyi yapan doktor ve kliniğe göre değişiklik göstermektedir. Bu sebepten dolayı kişiler saç ekimi tedavisi olmaya karar verdikten sonra tecrübeli ve deneyimli doktor adaylarından yardım almalıdır. Bununla birlikte saç ekimi fiyatları konusunu etkileyen bir etken ise kişiye uygulanan tedavi ve seans sayısıdır.

https://tr.primehtc.com/sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.