Doğru kilo aralığında olmamak (zayıf, kilolu veya obez vs.), uykusuz veya fazla uyku, aşırı stres gibi durumlar, bağışıklık sisteminin işlevini engelleyerek zayıflamasına neden olur.

Bağışıklık sistemi, bağırsaklardaki timus bezi, kemik iliği, lenf düğümleri, lenf damarları ve faydalı bakterilerden oluşur.


Bağırsaktaki faydalı bakteriler, bakterileri içeren mukus salgılamaya başlamak için bağırsak astarınıza sinyal verir ve kan dolaşımına yayılmasını önler. İyi bakteriler ayrıca Candida albicans gibi kötü bakteri ve maya popülasyonlarının kontrolüne yardımcı olur.
Lenfatik sistem, ölü hücreler gibi patojenlerle savaşmaktan kaynaklanan atık ürünleri toplar ve bunları vücuttan dışarı taşır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin en iyi yolu tek bir yoldan geçmiyor. Bunun sebebi ise zamanla inşa edilmesi.
Beslenme sistemi, uyku ve egzersiz, bağışıklık sisteminin sağlığını etkileyen kritik faktörlerdir ve değiştirmeniz gereken ilk konu başlıklarıdır.
Ayrıca bağışıklık sistemini gerçekten güçlendirmek için stres seviyenizi inceleyin ve stresi azaltmanın ve stresle daha iyi başa çıkmanın yollarını bulmanız gerekiyor.

Egzersiz yapmak, hastaların aşılara verdiği reaksiyonu bile artırabilecek kadar iyi bir bağışıklık fonksiyonu güçlendirici kadar etkili. Fakat bu noktada egzersiz yapma yoğunluğunu da doğru tespit gerekiyor.
Aşırı egzersiz bağışıklık sistemini baskılarken, tutarlı bir şekilde sürekli olarak orta yoğunlukta egzersiz yapmak, bağışıklığınızı hangi yaşta olursanız olsun, güçlendirici bir etki sunar.
Enflamasyonu azaltarak, lenfatik drenaja yardımcı olarak, stres hormonlarını düşürerek, uykuyu iyileştirerek ve timus bezini uyararak büyük bir etki sunar.

Vitaminler ve mineraller bağışıklık sisteminizde hayati işlevlere hizmet eder. Şeker, alkol ve tütün bağışıklık sistemini baskılayıcı maddeler iken, meyve ve sebzeler ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlayarak bağışıklık sisteminizi desteklemeye ve korumaya yardımcı olur.