Artrit Vakfı, vücuttaki iltihaplanmanın çoğu kronik hastalığın da ana sebebi olduğunu dile getiriyor.
Bu nedenle iltihap önleyici gıdalarla iltihabı hafifletmek, romatizma semptomlarında da hafifleme sağlayacaktır.

American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada, daha fazla kuruyemiş tüketiminin, daha düşük inflamasyon biyobelirteç seviyeleri ile ilişkili olduğu ve kuruyemiş yemek ile daha düşük inflamasyon seviyeleri arasında bir bağlantı olduğu bildirildi.

PROTEİN TÜKETMEYİ ATLAMAYIN

Uzman Diyetisyen Amy Shapiro, yumurta, süzme yoğurt, taze meyve içeren protein yüklü smoothie tüketimini artırmak gerektiğini dile getiriyor.
Artrit Vakfı, özellikle romatizma semptomlarınız sizi herhangi bir fiziksel aktiviteden alıkoyuyorsa, kas kütlesine ve kas fonksiyonlarınızın yanı sıra hastalığınızdaki semptomların hafiflemesi için de protein tüketiminin büyük bir önem taşıdığını vurguluyor.

TAM TAHILLI TÜKETİMİ

Dr. Young ve Shapiro, sabahları tam tahıl almanın önemli bir rutin olduğu konusunda hemfikir.
Dr. Young, simit veya beyaz ekmek gibi rafine tahıllar yerine yulaf ezmesi veya kepekli tost gibi tam tahılları seçilmesi konusunda uyarıyor.Tam tahıllar, artrit semptomlarını hafifletmek için iyi olan lif ve anti-inflamatuar özellikler içerir.
Yulaf ezmesi söz konusu olduğunda Shapiro, ezmeyle yapacağınız tarifleri, çeşitli tohumlar, kuruyemişler ve taze meyvelerle karıştırmayı öneriyor.
KAHVALTIDA MEYVE TÜKETİN

Her iki diyetisyene göre, kahvaltınıza meyve eklemek hem artriti korumaya yardımcı olacak antioksidanlar hem de iltihabı azaltmaya yardımcı olan vitaminler verecektir.
Dr. Young, artriti yönetmeye yardımcı olacak antioksidanlar ve diğer besinleri içeren yaban mersini, portakal ve çilek yemeyi öneriyor.