YUTULABİLİR MİDE BALONU

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehtap ERTÜRK, aşırı kiloların ve obezitenin birçok hastalığın altında yatan nedenler olduğuna dikkat çekerek tip-2 diyabet hastalığı ile bağlantılı insülin direncinin aşırı kiloların verilmesi ile tedavi edilebildiğini belirtti. Bununla birlikte kilolu insanlar genellikle görünüş kaygılarından dolayı psikolojik olarak etkilenmektedirler. Bu sebeple en önemlisi sağlıklı yaşamak olan hedeflerimize ulaşmak için minimal invaziv, ameliyatsız ve kilo vermede bütünsel bir yaklaşım hedefleyen yutulabilir mide balonu Allurion Elipse’ in gün geçtikçe yaygın olarak kullanılmaya başlandığını söyledi.

Allurion Elipse Mide Balonu, anestezi ve endoskopi gerektirmemesi, sadece bir kapsülün 15 dk gibi kısa bir sürede su ile yutulması ve sürekli tokluk hissi vererek konforlu bir diyet süreci sağlaması gibi birçok sebeple kilo verme yolculuğunda aşırı kilolarından kurtulmak ve sağlıklı bir hayata başlamak isteyen hastalar tarafından tercih edilebilir.

ALLURION ELIPSE YUTULABİLİR MİDE BALONU NEDİR?

Allurion Elipse Mide Balonu, uzun süredir obezite tedavisinde kullanılan mide balonunun Allurion tarafından geliştirilmiş teknolojik olarak en güncel halidir. Endoskopik olarak anestezi ile yerleştirilen geleneksel mide balonunun aksine, endoskopi ve anestezi gerektirmez. Balon ince yapısı nedeniyle yutulabilecek büyüklükteki bir kapsül içine sığdırılmıştır. Kapsül su ile yutulabilir.

ELIPSE MİDE BALONU NASIL UYGULANIR?

Elipse Mide Balonu kapsül içerisinde sıkıştırılmış haldedir. Kapsül ve ona bağlı ince esnek katater su yardımıyla yutulur. Kapsülün midede doğru yerde olduğu şişirilmeden önce röntgen ile kontrol edilir. Daha sonra steril su doldurularak şişirilir. Bağlı olan katater çıkarıldıktan sonra, balonun yerinin kontrolü için tekrar röntgen çekilir.

KİMLERE UYGULANABİLİR?

Daha önce fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalıştınız ve diyet egzersiz yaptığınız halde başarılı olamadıysanız elipse mide balonu uygulaması sizin için ideal olabilir. Vücut kitle indeksi 27 ve üzerinde olan 18 yaş ve üstü bireylerden, bilinen herhangi bir mide rahatsızlığı olmayanlara uygulanabilir.

Elipse mide balonu endoskopi ve dolayısıyla anestezi gerektirmediğinden anestezi alması sakıncalı kişiler için en ideal kilo verme yöntemlerinden biridir.

Ancak hamile olanlara aşırı alkol tüketen kişilere balon uygun değildir.

16 HAFTADA VÜCUT AĞIRLIĞINIZIN %10-15 İNİ VEREBİLİRSİNİZ.

Uygulama yaklaşık 15 dk. sürer. En büyük avantajı anestezi ve endoskopi gerektirmemesidir. Böylece anestezi ile doğacak riskler ortadan kaldırılmış olur.

Elipse yutulabilir mide balonu mideye yerleştirildikten sonra kilo verme yolculuğunuz başlar. Balon ile birlikte sağlanan akıllı tartı, saat ve mobil uygulama ile bütün süreci takip edip diyetisyeniniz ve doktorunuz ile paylaşabilirsiniz.

Balonun ince ve pürüzsüz yapısı geleneksel balonlarda daha sık görülen komplikasyonları minimuma indirir.

Tekrar çıkartılması gerekmez. 16 haftanın sonunda kendiliğinden sönerek bağırsak yoluyla dışarı atılır. Bu aynı zamanda bağırsak tıkanması riskini ortadan kaldırır.

Yapılan araştırmalar kişilerin 4 ayda vücut ağırlıklarının yaklaşık %10-15 ini kaybettiklerini göstermektedir. Daha sonra değiştirilen beslenme alışkanlıkları ve hayat tarzı devam ettirildikçe kilo vermeye devam edip ideal kilolarına ulaşabilirler.

ELIPSE MİDE BALONU YORUMLARI

Elipse mide balonu taktıranlar çoğunlukla memnuniyetlerini belirtmektedir. Balonun erken çıkarılması ve ilk birkaç günde görülen bulantı kramp ve kusma gibi yan etkileri çok düşüktür. İşlem esnasında kişiler bilinçli olduğu için iletişim halinde olunması ve prosesin tamamını görebilmesi hastalarda kilo verme yolculuğuna güzel bir başlangıç sağladığını belirtmektedirler. Bu ayrıca yaşanabilecek stresi en aza indirir.

https://mehtaperturk.com/elipse-yutulabilir-mide-balonu/