Küçük Barış Manço takma saçı, bıyığı ve sahne performansıyla beğeni topladı Küçük Barış Manço takma saçı, bıyığı ve sahne performansıyla beğeni topladı

İşte sağlıklı beslenme hakkında en iyi 10 belgesel:

Super Size Me (2004): Morgan Spurlock, bir ay boyunca her öğün McDonald's yiyerek ne olacağını araştırıyor. Belgesel, fast food'un sağlık üzerindeki zararlı etkilerini gözler önüne seriyor.
What the Health? (2017): Netflix yapımı bu belgesel, endüstriyel tarım ve işlenmiş gıdaların sağlık üzerindeki etkilerini araştırıyor. Belgesel, vejetaryen ve vegan beslenmenin sağlığa faydalarını da öne çıkarıyor.
Food, Inc. (2008): Bu belgesel, endüstriyel gıda üretiminin kar odaklı doğası ve bunun gıda güvenliği ve sağlığı üzerindeki etkilerini araştırıyor. Belgesel, çiftlik hayvanlarının refahı ve gıda ürünlerinin etiketlenmesi gibi konuları da gündeme getiriyor.
Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014): Bu belgesel, hayvancılığın çevre üzerindeki etkilerini araştırıyor. Belgesel, hayvancılığın küresel ısınmadan su kıtlığına kadar birçok çevre sorununa katkıda bulunduğunu öne sürüyor.
Fat, Sick & Nearly Dead (2010): Joe Cross, 60 gün boyunca sadece meyve ve sebze suyu içerek kilo veriyor ve sağlığını iyileştiriyor. Belgesel, meyve ve sebze sularının sağlığa faydalarını gözler önüne seriyor.
Forks Over Knives (2011): Bu belgesel, vejetaryen ve vegan beslenmenin kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi kronik hastalıklardan korunmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Belgesel, vejetaryen ve vegan beslenmenin sağlığa faydalarını bilimsel araştırmalarla destekliyor.
The Magic Pill (2017): Bu belgesel, düşük karbonhidratlı, yüksek yağ içeren beslenmenin kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Belgesel, düşük karbonhidratlı, yüksek yağ içeren beslenmenin nasıl uygulanacağını da anlatıyor.
In Defense of Food: An Eater's Manifesto (2014): Michael Pollan'ın aynı adlı kitabından uyarlanan bu belgesel, doğal gıdaların önemini anlatıyor. Belgesel, işlenmiş gıdaların sağlık üzerindeki zararlı etkilerini de gündeme getiriyor.
The Biggest Little Farm (2018): John ve Molly Chester, Kaliforniya'da bir çiftlik satın alarak doğal tarım yöntemleriyle üretim yapmaya başlıyorlar. Belgesel, doğal tarım yöntemlerinin başarısını gözler önüne seriyor.
The Game Changers (2018): Netflix yapımı bu belgesel, vegan ve vejetaryen beslenmenin kas geliştirme ve performans üzerindeki etkilerini araştırıyor. Belgesel, vegan ve vejetaryen sporcuların başarılarını da gözler önüne seriyor.