Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, aya
ğa kalk, Sakarya!

Türkiyenin en büyük doğalgaz rezervinin keşfedildiği sahaya Sakarya Havzası” ismi verildi.. Sakarya inşallah ayağa kaldırılmış olunur.

Yazan adamın birisi de bu doğalgaz çıkarmaya değer mi? diye soruyor. Allah akıl fikir versin. Neymiş efendi; en büyük dünya şirketlerinin birinin üst düzey yöneticisiyle görüşş o da: Bizim şirketin bulup 25 yıldır işletmeye alamadığı veya almadığı yerler var. Fiyat, rantabilite gibi nedenlerden. 25 yıldır işletmeye alamamak ne demek Allah aşkına?

Bu adam sözlerinin devamında rezervi biten kuyuları sökmeye çalıştıklarından bahsediyor. Yani bu gaz deposuyla boşuna uğraşman başınıza bela olur. Masrafı karşılamaz bir de sökmek için bir sürü masraf edersiniz demek istiyor galiba. Allah akıl fikir versin denir buna..

Daha neler demiyorlar ki? Doğalgaz bulunduğu yerlerde çıkarma çalışmaları başlarsa, bölgedeki balık hayatiyeti sonlanacak.. Balıklar bundan büyük zarar görecek diyenlere de rastlıyorsun. Marmaray ve Avrasya Tüneli içinde benzer şey söylenmedi mi? İstanbul Havalimanı için de kuşlarla ilgili olumsuzluklardan söz ettiklerini biliyoruz. Başka ülkeler bu benzeri şeyleri yaptığında, balıklar da, kuşlar da cıvıl cıvıl sevinip hoplayıp zıplıyorlar/memnun oluyorlar. Türkiye yaparsa yok oluyor/ölüyorlar.

Bu doğalgaz bir sene öncesinden ya da son 18 yılda oluşmadı ki.. Çook milyon yıllar öncesinden oluşmuştu. Denizin dibinde beklemekteydi. Var olan bu gaz aranıp bulunmadı/bulunamadı.. Aranmadı.. Gerek yok dendi.. Köprüye gerek yoktu.. Avrasya Tüneline gerek yoktu.. Akkuyu Nükleer Enerji Santralı’na gerek yoktu.. İstanbul Havalimanı’na gerek yoktu.. Gerekli olan, Barış, özgürlük ve demokrasi bize yeter.. değil mi? Arayan bulur.. bu hükümet aradı buldu.. Hükümet gazı buldu ama maliyeti satın almaktan pahalı olacak ve doğalgazı vatandaşa daha pahalıya satacak. Derlerse şaşmayalım.

Nedir kardeşim bu surat. ama ile başlayan konuşmalar/mıymıylar.. Sanki morallerini bozdu gaz.. Sevinmek varken.. Sevinemiyorlar.. Mideye oturuyor/hazımsızlık oluşuyor.. Ülkemizin en büyük kazancı diye düşünmeliyiz. İnşallah öyle olur dua edelim. İnşallah devamı gelir.

Aradı… Ve buldu.. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.
Çok doğru ve güzel bir söz. Cumhurbaşkanı ne güzel ifade etti. Zira bir takım yabancı firmalar yıllarca aradı ama bulamadı. Biz de aramadan bulmadık. Aradık, bulduk.. O zaman arayanlardanız. Mış gibi yapmadık.. Ya da bulup bulunmadı gösterip kapatmadık.. Biz, yerli, milli ve manevi aradık ve bulduk..

Bana göre ve takip edip edindiğim bilgilere göre bu işin mimarı Berat Albayrak.. Enerji Bakanlığı döneminde sondaj gemilerinin satın alınmasını sağlamış. Bu işi esas mesele olarak görmüş.. O, bu işe inanmış, yatırım yapmış ve gemilerin bir çok zorluklarla satın alınmasını sağlamış.. Sağ olasın Sadık Albayrak’ın yetiştirdiği oğlu Berat Albayrak. Bu işe inanıp ve başardığınız için teşekkürler.

Albayrak, Nisan 2017de Hedef milli ve bağımsız kaynaklarla enerjinin itici gücünü kullanıp Türkiyeyi bir üst lige çıkarmak diyerek start verdi. Burada amaç enerji tüketiminde dışa bağımlılığı azaltmaktı.. Dışarıdan kiralama yerine kendine ait olmasını sağlamaktı. Ve satın alınan milli gemilerle aramalar yapıldı Aramakla bulundu..

Bana göre; Enerjide Albayrak, savunma sanayide de Bayraktar imzasını atmışlardır. Bu durum Türkiyeye enerjide sınıf atlatmıştır. Damat edebiyatı! karalamalarına değil yapılan işe bakacaksın. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Tabi ki, Erdoğan’sız bu işler asla yapılamazdı.

Sabancı’nın dediği gibi Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Umutla, güvenle, cesaretle çalışan kazandı..
Bize dü
şen; bereketli olsun, mübarek olsun demek düşer..
Ho
ş olun. Eylül 2020, Anamur. İsmet kadıoğlu.