Büyükşehir Belediyesi, Babalar Günü dolayısıyla şehit babaları, gaziler ile emekli askerleri Darısekisi Örnek Köyü'nde düzenlenen etkinlikte bir araya getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin vefa ve dayanışma anlayışıyla hayata geçirilen programda katılımcılar hem Babalar Günü'nü kutladı hem de doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdi. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, sohbet edildi ve katılımcılar yemek eşliğinde Babalar Günü'nü birlikte kutladı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Büyükşehir olarak Babalar Günü gibi özel bir günde tüm babaları hatırlamak ve onlara anlamlı bir gün yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yıldırım, 'Şehit babalarımızı, gazilerimizi, emekli astsubaylarımızı, emekli uzman çavuşlarımızı burada ağırlamak istedik. Onlarla Babalar Günü'nü kutlamak istedik. Onlar sabrı, fedakârlığı, vatan sevgisini ruhlarında yaşatan insanlar. Onlarla burada bir arada olmak istedik. Sohbet ettik, Kuran-ı Kerim tilavetimiz oldu. Ardından da yemeğimizi de yiyip hep birlikte güzel bir gün geçirdik' ifadelerini kullandı.
Büyükşehir olarak vatanı ve milleti için onca fedakârlıkta bulunan şehit aileleri, gaziler ve emekli askerlere bunu bir vefa olarak gördüklerini ve her zaman da böyle görmeye devam edeceklerinin altını çizen Yıldırım, 'Birlikte ve ortak çalışmalar yaparak bu ruhun daim olmasını ve devamlı yaşatılmasını istiyoruz. Onlara her zaman kıymet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Fedakâr babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyoruz' sözlerine yer verdi.
'BUGÜNLERDE HATIRLANMAK, BİZLERİ SEVİNDİRİYOR'
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin, Babalar Günü'nde hüzünlü bir camia olan gazi ve şehit yakınlarının da hatırlanmasının çok anlamlı ve değerli olduğunu söyleyerek, etkinliğin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. Şahin, 'Bizleri bugünlerde unutmadığınız, hatırladığınız için; şehit babalarımıza, gazilerimize vefa örneği gösterdiğiniz için ve hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan güzel bir ortam hazırladığınız için gerçekten çok teşekkür ederiz' dedi.
'BAŞKANIMIZ HER ZAMAN GAZİLERİN YANINDA OLMUŞTUR'
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Gülbeyaz da ortamı ve etkinliği çok sevdiğini söyleyerek, 'Gazileri bir arada buluşturduğu için Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başkanımız bu konularda çok hassas, her zaman gazilerin yanında olmuştur. Bir dediğimizi iki yapmamıştır. Devamlı gezilerimiz oluyor. Bu konuda başkanımızdan çok memnunuz' dedi.
Tüm babaların Babalar Günü'nü kutlayan Gülbeyaz, 'Hayata olan gazilerimize sağlık, mutluluklar, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum' diye konuştu.
Muharip Gaziler Derneği üyesi, Kıbrıs Gazisi Eyüp Türksoy da 'Burası harika bir yer. Manzarası, yeşilliği ve doğası çok güzel. Emeği geçenlere hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Ayrıca başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Onun önderliğinde oldu bunların hepsi. Başkanımıza minnettarız, çok çalışkan. Böyle başkan ele geçmez. Herkesin Babalar Günü'nü sağlıklı ve mutlu geçirmesini dilerim' ifadelerine yer verdi.
Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, dernek olarak böyle bir etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. (DHA)




