SEOArt 2016 yılında Oktay ÇOMAK tarafından İstanbul’da kurulan, 360 derece SEO danışmanlığı veren bir ajanstır. SEOArt, danışmanlık verdiği web sitelerinin doğru hedef kitle için arama motorlarında görünür olmaları ve optimizasyon çalışmaları ile kullanıcıların deneyimlerini daha kaliteli hale getirmek üzere çalışır.

SEO danışmanı olmak, bir çok beceriye sahip olmayı gerektiren bir iştir. İşletmeler, kendi SEO çalışmalarını yapmaya başladıklarında, özellikle deneyim eksikliği nedeniyle zaman kaybına yol açabilirler. Ayrıca, mevcut işlerin yanı sıra SEO çalışmalarını yürütmek, sektörde rekabetin gerisinde kalmanıza neden olabilir.

Tam Kapsamlı SEO Danışmanlığı Nedir?

Tam kapsamlı SEO danışmanlığı bir web sitesinin Teknik, Sayfa içi, Sayfa dışı SEO çalışmalarını profesyonel bir şekilde yapmayı hedefler.

Tam kapsamlı SEO danışmanlığı, aşağıdaki hedeflere odaklanmalıdır:

●      Arama Motoru Sıralamalarının İyileştirilmesi: Web sitelerinin belirli anahtar kelimelerde arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) daha üst sıralarda görünmesi için stratejiler geliştirmeli ve uygulamalıdır.

●      Organik Trafik Artışı: SEO danışmanları, organik (ücretli reklamlar olmadan) web sitesi trafiğini artırmak için içerik stratejileri, anahtar kelime optimizasyonu ve diğer teknikler kullanmalıdır.

●      Doğru Hedef Kitle İçin Çalışmalar: İşletmelerin hedef kitlesini anlamalı ve onlara ulaşmak için doğru anahtar kelimeleri ve içerikleri belirlemelidir. Bu, daha nitelikli ziyaretçiler çekmeye yardımcı olur.

 

●      Web Sitesi Durum Analizi ve Raporlama: SEO danışmanları, müşterinin web sitesinin mevcut durumunu analiz etmeli ve eksiklikleri veya iyileştirme fırsatlarını tanımlamalıdır. Ayrıca, düzenli olarak raporlar sunarak müşterilere ilerlemenin takibini yapmalarına yardımcı olmalıdır.

Tam kapsamlı SEO danışmanlığı, müşterinin özel ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun stratejiler geliştirerek bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olur.

Kuvvetli yağış hasat olgunluğuna gelen buğdaya zarar verdi Kuvvetli yağış hasat olgunluğuna gelen buğdaya zarar verdi

SEOArt’ın Danışmanlığı İle Google’da Yükselin

SEOArt’ın, danışmanlık verdiği şirketlere sunduğu hizmetler arasında Teknik SEO, veri analizi, migration, site check-up, içerik pazarlaması, international SEO, itibar yönetimi, dönüşüm oranı optimizasyonu ve log analizi gibi işler yer alır. Gelin hep birlikte SEOArt’ın hizmetlerini inceleyelim.

Teknik SEO: Teknik SEO, web sitelerinin arama motorlarındaki performansını büyük ölçüde etkiler. Bu alandaki çalışmalar, web sitenizin erişilebilirlik, sayfa hızı, mobil uyumluluk gibi önemli faktörlerini iyileştirmeyi hedefler. Teknik SEO optimizasyonu, arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) sıralamaların artırılmasına yardımcı olabilir. SEOArt teknik SEO çalışmaları için kendi yazılımı olan SEOArt Tool ve sektör tarafından kullanılan Semrush ve Ahrefs araçlarını kullanır.

Veri Analizi: Web sitelerinin performansını ölçerek somut datalar üzerinden çıktılara erişmek ve rapor oluşturarak optimizasyon çalışmaları kapsamında aksiyon almak için yapılır. Analizler günlük ya da haftalık olmak üzere SEOArt Tool ve üçüncü parti araçlar ile yapılır.

 

Migration: SEO çalışmaları kapsamında uygun bulunması halinde protocol, subdomain, domain name, top level domain gibi kısımlarda değişiklik ya da geçiş yapılması gerekebilir. Bu değişiklikler yapılırken kötü strateji ve eksik planlama gibi sebeplerden ötürü web siteleri görünürlüklerinin büyük ölçüde olumsuz etkilenmesi sebebiyle başarısız olabilir. SEOArt, migration süreci için planlı ve özenli stratejiler oluşturur.

Site Check-up (Site Denetimi): Web sitesinin arama motoru için uygunluğunun kapsamlı olarak test edilmesidir. SEOArt site denetimini web sitesinin hedeflerine ulaşabilmek amacıyla planlar. Bu süreçte ilk olarak başlangıç durumunun tespitini yapar. Hedef ve planlar belirlenir, denetim analizi yapılır ve analize göre harekete geçilir. Son olarak denetim çıktıları rapor edilir ve inceleme tamamlanır.

İçerik Pazarlaması: Web siteleri için SEO çalışmaları ile, hedef kitlenin dönüşüm gerçekleştirebilecek müşterilere dönüşmesi hedeflenir. SEO uyumlu hazırlanan içerikler kullanıcılarda güven, sadakat ve otorite oluşmasına neden olur. Dönüşüm gerçekleştirecek tüketiciler ürün, hizmet ya da marka ile ilgili bilgi sahibi olmak ister. Kullanıcılar araştırmaları sonucunda dönüşüm gerçekleştirir. SEOArt bu temel üzerine web siteleri için ekibi ile birlikte içerik pazarlaması stratejileri oluşturarak harekete geçer.

 

International (Uluslararası) SEO: Web sitelerinin hedef kitlesinin önemli bir kısmının yurt dışından erişim sağlaması ve yabancı dil konuştuğu tespit edilmesi durumunda International SEO çalışmalarına ihtiyaç duyulur. International SEO, basitçe web sitesinin yabancı ülkeler ve diller için optimize edilmesini gerektirir.

İtibar Yönetimi: Arama motorları, kullanıcılar tarafından memnun kalınan web sitelerini sıralama eğilimindedir. SEOArt, web sitelerinin olumlu bir itibara sahip olması için çeşitli stratejileri kullanır. Bu stratejiler içerik kalitesini artırmayı, kullanıcı dostu bir tasarımı teşvik etmeyi, hızlı yükleme süresini sağlamayı, müşteri geri bildirimlerini yönetmeyi, sosyal medya etkileşimini artırmayı, online incelemeleri izlemeyi ve güvenlik önlemlerini içerir. Bu sayede kullanıcılar, web sitelerine olumlu bir şekilde tepki verir ve memnuniyetle geri döner.

SEO çalışmalarınız için tecrübeli, dinamik ve farklı yetkinliklere sahip ekibiyle SEOArt en büyük destekçiniz olsun!