Kumpaslar, tuzaklar, isimli-isimsiz, imzalı-imzasız ihbar mektupları, gerçekdışı iftira, hakaret içeren yazılar, ülkenin her kurumunda yetenekli birikimli, dürüst, namuslu, ahlaklı insanları itibarsızlaştırmada, etkisizleştirmede pişkinlikle uygulanıyor.

 

Truva atı gibi içerden devşirilen hainlerin görevi; içten yıpratma itibarsızlaştırma etkisizleştirme görevidir.

 

Etki ajanı olarak tanımlanan bu tiplerin yaptıkları nedir?

Etki ajanı; memur da olabilir, profesör de olabilir, gazeteci de olabilir, işadamı da olabilir.

Bürokratik kurumda, üniversitede; kıskandığı yıpratmak istediği amiri, memuru, öğretim üyesini hedef alır.

Makamlara, milli/ulusal duyarlılığı olan sitelere yazarak, yorum yaparak ya mektupla, ya gazete, ya TV, ya da internet üzerinden olabildiğince iftira atarak gerçekleri tersyüz ederek, saptırarak, itibarsızlaştırmaya ve güvensizlik aşılamaya çalışır.

 

Bunun içinde hemen karalama yoluna giderler. Ellerinde yıpratmak için başka malzeme olmayınca etki ajanı varolan zehirini kusar.

 

Etki ajanlarının emrinde oldukları merkezin amacı; halkı aydınlatacak yazılar yazılmasın, hiç kimse okumasın, hiç kimse aldatıldığının farkına varmasın, kendisinin aldatıldığının da kimse farkına varmasın. Ajanlığını da kimse bilmesin.

 

Etki ajanları genellikle içten gruplarda çalışırlar. Amaçları güvensizlik aşılamaktır.

 

Suçlayacak herhangi birşey bulmayan bu işbirlikçi ajanların bir görevi de internet fareliğidir. Onlar tarama yaparlar. Kim etkin, kim saygın. Ona yönelik yıpratmanın yolu gerçek dışı ithamlardır. Görevleri karalamadır.

 

Sanki ülkenin başka sorunu yokmuş gibi. Oysa duyarlı her insanın benzeri düşünmesi, benzer yorumlarda bulunması kadar doğal bir şey olamaz.

 

Ucube tipler; etkili ve yetkili olabilir.

Kimi siyasetçi, kimi işadamı, kimi gazeteci, kimi sanatçı, kimi bürokrat, kimi profesör, kimi sivil toplum yöneticisidir.

Ama onlar; hırsızlarla, rüşvetçilerle, yalancılara, gizli örtülü kirli ilişkileri, tek kelime yazmazlar, yazamazlar, konuşmazlar, konuşamazlar. Onların görevi vatansever aydınları takip etmek ve bağlı oldukları mahfiller ve efendilerin direktifi olan yıprat talimatını uygulamaktır.

 

İnternet farelerinin saygın kişiler hakkında iğrenç iftiraları vardır. Ve o kişilerin kimlerin adına hareket ettikleri, neden yıpratmak suçlama yolunu seçtikleri açık değil midir?

 

İnternet fareleri ve tanımasının yolunu polemikte arayan kompleksli kişiler; ciddiye alınmayan, okunmayan yazılarına dikkat çekmek ve ciddiye alınmak için hertürlü iğrenç iftiraları da atmaktan çekinmezler.

 

Etki ajanlarını bilmek, anlamak, tanımak gerekir. Etki ajanları yanıbaşınızdadır. Tanıdığınız biri de olabilir. Etki ajanları genellikle grup içi elemanlardan devşirilir.

 

Bu tip etki ajanlarını muhatap almamak gerekir. Ancak bilmek, duyarlı olmak ve niçin suçladığını iyi analiz etmek gerekir.

 

Çamur at izi kalsın anlayışında olan bu devşirme dönmelerin zehirini tersine şırınga etmek te her duyarlı kişinin yapması gereken durumdur.

 

Bu tip işbirlikçi devşirme tipleri, muhatap almak, cevap vermek gibi bir seviye düşüklüğü olur. İşbirlikçi ajanın amacı polemik yaratmaktır. O önce suçlar, sağa sola gönderir. Tartışma alanı yaratmaya çalışır.

 

Seviyesizliğinin ve adiliğinin paylaşılmasını ister. Bu tip ajanlarla uygulanan yöntem, günümüz  dünyasında kullanılan en etkili yöntemdir.

 

Bu tip işbirlikçi ajanlara dikkat.

Gerçekte ve önce aydınlar, yazarlar, gazeteciler, akademisyenler aldatılıyor.. Toplumun aydınlatılmasında öncü olanların yıpratılması kimin işine gelir sorusunu sormak gerekir.

 

Türk Milleti; topyekün yıkım ekibinin işbirlikçi ajanlarının hedefindedir.

Bu tip ajanları; bir düşünün ve adı geçen ajanların kimliğini daha iyi tanıyın.

 

Günün Sözü: Kendini akıllı zanneden yanılır.