Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, BB Erzurumspor ve Gençlerbirliği gibi takımlarda forma giyen Nobre, Alex ve Fenerbahçe hakkında açıklama yaptı. İşte Nobre'nin sözleri

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, Alex de Souza'nın düşüncesinde sarı-lacivertli camiada görev almak olduğunu ifade etti.

Mert Nobre, yapmış olduğu açıklamada, 2004-2006 senelerinde Fenerbahçe'de beraber forma giydiği eski takımdaşı Alex de Souza'nın harika bir futbol aklının olduğunu belirtti.

Alex'in kariyer planı hakkında da görüşünü aktaran Nobre, "Alex'in kafasında Fenerbahçe var. Belki bir teklif gelir. Alex kursa başladı, lisansını aldı. Ne zaman olur, düşüncesini bilemiyorum. Bunu yalnızca kendini bilir. Alex bambaşka bir oyuncuydu. İnanılmaz akıllı bir oyuncu. Her maçta en az 4-5 net pozisyon hazırlar. Herkesi normal olarak görürsek, Alex ekstraydı. Çok akıllı bir futbolcuydu." diye konuştu. Detaylar için: lidyabet 3 sitesini takip edin.

ALİ SAMİ YEN STADI'NDA ATTIĞI GOLÜ UNUTAMIYOR

Türkiye'de attığı gollerle hafızalara kazınan Mert Nobre, Fenerbahçe formasıyla Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'a karşı kaydettiği golü unutamıyor.

Ali Sami Yen Stadı'nda 27 Kasım 2005'te oynanan maçta Fenerbahçe'nin 1-0 kazanmasını sağlamayı başaran tek golü attığını hatırlatan Brezilya asıllı teknik direktör, "Çok gol attım ama en unutulmazı, Fenerbahçe formasıya Galatasaray'a Ali Sami Yen Stadı'nda attığım goldü. Mondragon'un üzerinden aşırtmıştım. O golü unutamıyorum." ifadelerini kullandı.

Nobre, kariyeri boyunca en zorlandığı kalecinin ise Rüştü Reçber olduğunu aktardı.

Teknik direktör idolü olarak vatandaşı Vanderlei Luxemburgo'yu gösteren Nobre, "20 yaşında Cruzeiro'da onunla çalıştım. Çok iyi bir teknik direktör, inanılmaz taktik dehası var. Tabii ki Pep Guardiola, Jose Mourinho... Bunları da örnek alıyorum. İnşallah kısa sürece ben de aynı kariyer yolundan giderim. Biz Brezilyalılar için Luxemburgo başkadır. Guardiola'nın, Mourinho'nun bir sistemi var ama Luxemburgo onların sistemini 10 yıl önce bulmuştu. Marcelo Bielsa'yı da çok severim. Bence o da inanılmaz bir hoca." biçiminde konuştu.

Lidyabet’e giriş yapmak için: https://www.lidyabet3.com/lidyabet-guvenilir-mi/  sayfasını hemen ziyaret edin.

Nobre, "Siz nasıl sistem belirlemeyi düşünüyorsunuz? Sorusuna ise gülerek, "Başka sistem, yeni sistem. Türkiye'dekinden biraz ayrı bir sistem. Sürpriz." yanıtını verdi.

Türk pasaportu olduğunu hatırlatan Nobre, genç teknik direktörlerin ülke futboluna dahil olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Futbolculuk dönemimde A Milli Takım'dan davet bekledim ama olmadı. İleride orada teknik direktörlük olur mu? Her şey olabilir. Çok uzun bir yol bu. Tabii şu anda milli takım seviyesine hazır değilim ama belki beş yıl sonra olabilir. Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Egemen Korkmaz... Antalya'da birlikte kurstaydık. Bu jenerasyon bence çok iyi. İnşallah kısa sürece herkes başarılı olur. Orada 15 gün eğitim aldık. Yeni jenerasyonla bambaşka bir sistem geliyor. Daha iyi olacak."