Los Angeles Lakers’ın efsanelerinden olan Shaquille O’Neal, kendisinin ve Kobe Bryant’ın arasında geçen kavganın pazarlama amacıyla gerçekleştiğinden bahsetmiştir. Daha sonrasında ise O’Neal, Full Send isimli olan podcastte Bryant ile aralarında sanki adeta bir rekabet varcasına rol yaptığını açıklamıştır.

Shaq ve Kobe oynadıkları dönem içerisinde zaman zaman bazı konularda aynı fikirlerde olmamışlardır. Özellikle de 2000 sezonunda Shaq’ın, Bryant için oldukça bencil oynadığını dile getirdiği de bilinmektedir. Kobe’nin oyun stilinin dışında bencil olduğu algısı da o dönemlerde çıkan haberlerde ön planda olmuş gündemlerden biridir. Ancak Shaq yıllar sonra yapmış olduğu açıklamada bu kavganın yalnızca pazarlama amaçlı gerçekleştiğinden bahsetmiştir.

Shaq yapmış olduğu açıklamada soyunma odasında sürdürmüş oldukları kavgayı da pazarlama için devam ettirdiklerini dile getirmiştir. Yani kısacası o beni sevmez, bende onu sevmem muhabbeti herkesin diline düşmüştür. Tek istediği şeyinde bu olduğunu söyleyerek şaşırtıcı açıklamalarda bulunmuştur. Ancak ilerleyen sürelerde insanların bu duruma oldukça fazla bir şekilde inandığını da gözlemlediğini söylemiştir. Daha sonrasında sözlerini eğer buna gerçekten inandıysanız, dört kes finale çıkıp üç kez kazanmak mümkün olur muydu sözleri ile konuşmasını sonlandırmıştır.

Kısacası bunların hepsi sadece pazarlama için gerçekleşmesiyle birlikte aralarında abi kardeş ilişkisinin olduğunu öne sürmüştür. Ayrıca Shaq’ın diğer röportajları da incelendiğinde önceki yıllarda da bunlara benzer açıklamalarda bulunduğu ortaya çıkmıştır. betist giriş