Ormanlık Alanda Tepki Çeken Görüntü

Mersin’in Tarsus ilçesi Ardıçlı Mahallesi’nde ormanlık alana gelişigüzel atılan ölü tavuklar dikkat çekti. Bölge sakinleri gördükleri manzara karşısında tepki gösterdi.

Kötü Koku ve Hastalık Riski

Uygun şekilde bertaraf edilmediği belirtilen hayvan atıkları, çevreye kötü koku yayarken aynı zamanda hastalık riski oluşturuyo. Özellikle sıcak havalarda durumun daha da kötüleşebileceği ifade ediliyo.

Mersin'de motokuryenin yaya geçidinde çocuğa çarptığı kaza kamerada: 1 yaralı
Mersin'de motokuryenin yaya geçidinde çocuğa çarptığı kaza kamerada: 1 yaralı
İçeriği Görüntüle

Yağışlarda Risk Daha Büyük

Mahalle sakinleri, yağışlı havalarda bu atıkların akarsulara karışabileceğini ve çevre kirliliğinin büyüyebileceğini söylüyo. Bu durum hem doğayı hem de insan sağlığını tehdit ediyo.

Vatandaşlardan Çağrı

Bölgede telef çukuru olmaması nedeniyle bu tür olayların yaşandığı öne sürülürken, vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyo. Ölü hayvanların düzenli şekilde toplanması ve uygun yöntemlerle bertaraf edilmesi isteniyo.