Ak Parti toplantısı bitince, birlikte olduğum Malatyalı Habip beyle, meclis lokantasına gidip yemeklerimizi yedikten sonra, vekil odalarının bulunduğu binaya vardık. İlk önce Zeynep Gül Yılmaz’ın adresine uğradım. Kendisi toplantı sonrası gelmemişti. Danışmanları da gelip gelmeyeceği konusunda bilgilerinin olmadığını ve saat 15.00’da Genel Kurul’a gideceğini söylediler. Bilgilerimizi ve selamlarımızı iletilmek üzere ayrıldık. Zamanın kısalığı sebebiyle diğerlerine, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın’ın mekanına gitmek ve buluşabildiğimiz ile konuşup ve Mersin ve ilçelerinin belediye başkan adayları konusunda bildikleri varsa onları öğrenmek istedim.

Ali Cumhur Taşkın vekilimizle hiç görüşmüşlüğüm ve tanışıklığım yoktu. Bir yıl öncesinde Hacı Özkan vekilimizle, kendi mekanında özel bir sohbetimiz olmuştu. Yeri gelmişken hemen belirteyim; o görüşmemizde beni çok hoş karşılamış ve rahat bir ortamda istediğimiz konuyu konuşmuş ve kafamdaki sorularımı kendisine rahat sorabilmiştim. Hiçbir özel işi olmadan gelen bir seçmenine beklenen davranışı/karşılamayı göstermiş olması güzeldi. İşte bu duygularla önce onun mekanına yönlendim. Henüz gelmemişti. Ama danışmanları ve özellikle daha önce karşılaşmamızı da hatırlayan Murat bey ile sohbet ettik. Mersin’i de konuştuk. Tabi kesin olmayan bilgiler/duyumlar. 

Vekil geldi ve beni odasına kısa süreliğine aldılar. Nasılız iyi miyiz sonrası, Mersin ve ilçelerinden söz ettik. Ama kesin bir verinin olmadığını anladım. Recep Öz, yazmamı bekliyorsun. Haklısın senden de bahsettik. Aday adayı olduğunu söyledim ve kendisinin haberi olduğunu/bildiğini söyledi.

Vedalaşıp ayrıldıktan sonra hemen hızlı bir şekilde, Ali Cumhur Taşkın vekilimize uğramak üzere ayrıldım. Ve mekana ulaştık. Oda hareketli ve rahattı. 2 tane Mersinli misafirleri vardı. Kendisiyle öncesinden hiç görüşmemiştim. 52 yaş. Bu yaş milletvekili olmaya uygun bir yaş. İşi bilen/layık gençlerin görev alması istediğim bir durum. Sayın vekilimizi genç gördüm ve çok hoşuma gitti. Hareketli, heyecanlı, konuşkan, rahat, dinamik ve ortamı rahatlatan biri. Görünen ortama göre, işte bu dedim. Anamur’a da gelmesini istedim. Her zaman geldiğini ve geleceğinin de sözünü verdi kendileri. Benim öğretmen emeklisi olduğumu öğrenince kendisinin de bir öğretmen ailesinin üyesi olduğundan bahsetti ve ailesinde öğretmen olanları tek tek saydı.

Sayın vekilimiz hareketli. Tabi Anamurlu olan birini karşısında görüp de muzdan bahsedilmez mi.. Benim muzumun olup olmadığını sordu. Var diyince de dönümden ne kadar kazanç elde edilebilirliğinden falan bahsettik. Uygun ve doğru olan bilgileri kendisine verdim.

Mersin için ne yapıyoruz ve neden hep muhalefette kalıyoruz anlamında kendisine sorularım oldu. Ve belediye konusunu sorduğumda, bu konuda şu an  konuşulması gerekmediğini anladım. Ve ilimiz hakkında saat 15.00’deki Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapacağını söyledi ve bizi de bilgilendirdi. Bu bilgileri köşemde yazacağımın iznini aldım.
Konuşması şöyle: “Seçim bölgem Mersin, Coğrafi konumu, limanı, serbest bölgesi, tarım, turizm, lojistik, sanayi ve ticari yapısı ve sahip olduğu birçok değerleri ile Türkiye’nin önemli bir üretim ve “Ekonomik Cazibe Merkezi” konumundadır.
İlimiz Bitkisel Üretimdeki yüksek potansiyelinin yanında Hayvansal Üretimde de ülke çapında önemli bir yere sahiptir.
Muz’da, Çilek’te, Şeftali’de, Limon’da Türkiye 1incisi iken, Türkiye genelindeki toplam 11 milyon keçi varlığının %7’sine karşılık gelen 850.000 adet keçi varlığı ile ilimiz keçi varlığı bakımından da Türkiye 1 incisidir.
Özellikle koyun keçi varlığımızla (1.750.000 adet) ülkemizin en önemli küçükbaş yetiştiriciliği yapılan bölgesi konumundayız.
Akdeniz’in engin sahillerinden, Torosların yüksek yaylalarına kadar emek veren, yılmadan usanmadan alın teri dökerek milli üretimimize katkı veren Mersinli tüm üreticilerimizi tebrik ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

Mersin için, Anamur için teşekkürler.  Yapılması gereken hususlardan biri olan tanıtım/var olanlar hakkında bilgilendirme. Yapılabilir eksikler için bildirim de olmalı. Anamur ve Mersinli olarak farklı şeyler; gelişen/dönüşen dünya şartlarına uygun projelerin memleketimizde görmek isteriz. Tarım, ticaret, sosyal, sanayi vb. gibi konularda faklılık oluşturmaya vekillerimizin yardımcı olmalarını istiyoruz.

Konuşmalarımızın arasında Anamur muzundan söz ederken Sayın Vekilimizin muz yetiştiriciliğinde ilgili olduğunu tespit ettim. Muz konusunda ve ona bağlı doğalgaz konusunda basında köşemde iki kez yazdım.

Anamur ve Mersin için farklı şeyler istiyoruz dediğim konulardan biri doğalgaz.  Bu yazılarımda muz için doğalgazın neden gerekli olduğunu anlatmışım.

Ankara’da üşünmüyor. Zira nem yok. Anamur’da çok üşünüyor ve seralarda nem gerekli. Örtü altında kışın don olduğu zamanlarda nem oluşturmak için ve üşümenin giderilip sıcak duruma gelinmesi hali olan ısınma için ve daha ucuza yemek pişirmek için doğalgaz gerekli.

Sonrasında vekilimiz verdiği bu bilgilerden sonra bizi yemek yemeye davet etti. Yemek yediğimiz için bizlere birer tatlı yedirerek ve özellikle de Fevzi Yılmaz’a selamlarını göndererek ayrıldık. O kadar güzel ki, kendisi Genel Kurul toplantısına gideceği için mekanına gelmeden ayrıldı ama danışmanları ile odasına gönderip kahvelerimizi de içirmeden göndermedi. Bu tür ilgi ve alakanı bizlere gösterdiğin gibi herkese göstermen dileklerimle; sağ olasın genç adam, hareketli adam.
Kulis notları olarak şunu da vereyim. Yaptığım görüşmelerden ve konuşmalardan resmi olmayan not şöyle: Mersin Büyükşehir MHP, Cumhur İttifakı’nın adayı Hamit Tuna. İlçelerden üçü Ak Parti’nin. Olabilirler; Akdeniz, Yenişehir ve Silifke şeklinde gibi.. Kuliste söylenen duyumlarım..
Hoş kalın. 19 Ocak 2019, Ankara. İsmet Kadıoğlu.