TECE, MEZİTLİ ilçesine bağlı, genelde yazlıkçıların ve şehir yükünün ağır geldiği birtakım insanların yaşadığı bir bölgedir. Davultepe'den başlar ta Çeşmeliye dayanır. Genellikle sahil boyu siteler sıralanmıştır. İçinde Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, kampüs' ününde bulunduğu bir yerdir.
     Sanmayın ki Tece, elit bir yerdir. Tece Mersin ilinde konut fiyatlarının ve kiralarının en düşük olduğu, bilhassa emeklilerin ve yani düşük gelirlilerin sığındığı bir limandır. 50-60 bine kadar satılık ev, 250-300 liraya kadar kiralık ev bulabilirsiniz.
     Caddelerinde sokaklarında kaldırım yoktur. Yolda yürümek zordur. Geceleri karanlık olur, korkarsın bazen. Yolların sokakların kenarları yani kaldırım olması gereken yerler kağıtlarla poşetlerle dolu olur. Temizlik elemanı bulunması diye bir zorunluluk yoktur Tece'de. Site sahiplerinin ilaçlamasıyla sinekten bir parça kurtulur Tece sakinleri.
     İyi kötü bir yürüyüş yolu vardır. Tam denize sıfır. Yaklaşık 200 metre aralıklarla sitelerin sözde arıtılmış atık suları akar o güzelim denize. Bir eliniz burnunuzda yaparsınız yürüyüşünüzü. Otobüs durakları yoktur. Yazları güneşin, kışları yağmurun altında beklersin otobüsü. Çöp arabaları vardır çok şükür o da konteynırı boşaltır yanındaki çöp poşetini atmaz içeri.
    Birde halk plajı vardır güya. Aslında konum olarak çok güzel ağaçlıklı, tam bir piknik alanı . Ama daha çok tekerlekli bir meyhane konumundadır. Aynı zamanda tam bir çöplük. Bir görevli tahsis etmiş belediye maaşlı. O da çöplerden daha çok pet şişeleri ve bira kutularını topluyor.
    İşte böyle bir yer Tece. Sahipsiz, kimsesiz BELEDİYESİZ. Oysa ki yaklaşık 5000 konut var Tece'de. Bunların tamamı emlak vergisi veriyor. Ortalama 5000 konutun emlak vergisi ve devletin belediyeye verdiği kişi başı ödenekler, iller bankası katkıları, su gelirleri ve diğer işletme ruhsatı, cezalar vesaire gibi gelirlerle hesap edilirse milyonlar olur (yani trilyonlar- senelik). Bilinen o ki belediyeler halka hizmet için kurulmuştur. Halktan topladığı gelirlerle halka hizmet götürür.
   Evet Tece'de belediye var mı? Var elbet. Mezitli belediyesi. Halk partili bir belediye. Halktan topladığı emlak vergilerini, halk adına devletten aldığı ödenekleri vesaireleri halka harcamayan bir kurum. Mezitli belediyesi para toplama kurumu.