Doksanlı yıllar da toplumlar da  bir konuyu benimsetmek için illaki dikta yapman gerekiyordu.Yada popülist iletişim araçlarını kullanarak hızlı ve kalıcı değişimlere  uğrayabiliyordu.Sonuç onlarca insan birkaç düğmeye basıp milyonlarca insanın bakış açısını giydiği kıyafeti ‘ne dinlediği müziğe kadar değiştirebiliyordu.

Dikta eden başka toplumlar ne istiyorsa bizde o oluyordu.Bunun kimse farkın da değildi,

İyi yada kötü olduğu konumuz değil başlı başına bir yazı dizisi olabilir zaten.Benim bu hafta sizlere bahsetmek istediğim çok daha farklı bir bakış açısın dan dikkat çekmek istiyorum.Aslın da yediden yetmişe herkesin kullandığı tabiî ki internet artık televizyon , radyo yada sanatçı ithalatı’nın yerini tek tuşla internet aldı.

     Kundak da ki çocuğunuzun bile geleceğine adına ve sonrasına kadar her şey için baş ucu yardımcımız gibi olmazsa olmazımız internet kullanımının bizler için neler hissettirdiğin den bahsetmek istedim.

Sadece bu kadar mı tabiî ki hayır üniversiteler le dolu bir şehir de böyle bir olgunun için de olmayan bir üniversite olabilirimi tabi ki de hayır.

Bunun da başını çeken ve çok titiz, itina ile çalışan bir ekip daha var,

http://www.facebook.com/#!/MERSIN.UNI.AKTIVITE  sayfası  mersin için yapılan partileri ,etkinlikleri,

üniversite sempozyumları,kişisel gelişim alanları da oluşturulan topluluklar ile ilgili hızlı ev akıcı bilgiler.

Adeta öğrencilerin sesi haline gelerek onların düşüncelerine de duvarların da yer veren ekip çok sıkı bir şekil de bu çalışmalarını sürdüreceklerini söylüyorlar.

Aslında örnekleri çoğaltabiliriz sadece ilgimi çekmeyi başaranların başın da gelenleri sizlerle paylaşmak  istedim.