Apple, geçtiğimiz ay düzenlediği etkinlikte yeni iPhone 14 modellerini ve Watch 8 serisini tanıttı. Burada iPhone 14 Plus ve Watch Ultra isimli 2 yeni ürün gördük. Önümüzdeki 24 saat içerisinde ise yeni tabletlerini tanıtması bekleniyor. Özellikleri ve fiyatı ortaya çıktığı için şimdilik doğrulanan cihazlar sırasıyla iPad (10. nesil), iPad Pro 11 (4. nesil) ve iPad Pro 12.9 (6. nesil) modelleri.

iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9, özellikleri itibariyle bazı yenilikleri beraberinde getirecek. Bunlar arasında başlıca MacBook Air’de gördüğümüz M2 işlemcisi bulunuyor. Bu çip ile yüzde 20’nin üzerinde bir performans artışının sağlanması bekleniyor.

Öte yandan 10. nesil iPad modelinde baştan aşağı bir değişim göreceğiz. İlk olarak eski tasarımın tamamen geride kaldığını ve iPad Air benzeri bir forma dönüştüğünü, bu sayede incelen ekran çerçevelerine ve düz hatlara sahip dış kasayla kavuştuğunu söyleyebiliriz.

iPad 10 özellikleri de benzer gelişmeler vadediyor. Cihazın içerisinde 5G desteğine sahip A14 Bionic işlemcisi yer alacak. Touch ID’nin ise cihazın ön tarafında yer alan Home tuşunda kalması bekleniyor. Ayrıca Lightning yerine USB Type-C bulunacak. 10.5 inçlik ekranın hangi panel tipini kullanacağı ise belirsizliğini koruyor.

iPad Pro 11 fiyatı geçtiğimiz yıl tanıtılan model gibi 799 dolar olacak. Fakat Apple bir sürpriz yaparak mini LED ekranı bu cihazda kullanırsa 100 dolarlık fiyat artışı ile 899 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkmasının beklendiğini söyleyelim.

iPad Pro 12.9 fiyatı da yine selefi gibi 1099 dolar olacak. Ayrıca Apple’ın 2 TB hafızaya sahip versiyonunu yine satışa sunarak 2 bin 199 dolarlık fiyat etiketini üst sınır olarak yerleştireceğini söyleyelim. 10. nesil iPad modelinin fiyatı ise kaçınılmaz olarak zamlanacak. 50 dolar seviyesinde bir artış işe 329 dolar yerine 379 dolara satılması bekleniyor.