Teknoloji şirketi Amazon, iki gün önce 2022 yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin, ilk çeyrek gelirinin öngördüğünden alt seviyede olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine firmanın hisseleri, yüzde 12 düşüşle son iki yılın en alt seviyesine geldi. Amazon CEO’su Andy Jassy konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Teknoloji firması Amazon, Perşembe günü açıkladığı 2022 ilk çeyrek sonuçlarında 3,84 milyar dolar yani hisse başına 7,56 dolar zarar ettiğini bildirdi. Şirket, geçen yılın ilk çeyreğinde 8,1 milyar dolar yani hisse başına 15,79 dolar kâr bildirmişti. Amazon, ayrıca elektrikli araç üreticisi Rivian’a yaptığı yatırımda da 7,6 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı.

Amazon CEO’su Andy Jassy ilk çeyrek sonuçlarının açıklanmasından sonra şunları söyledi:

​​”Ukrayna’daki salgın ve müteakip savaş olağan dışı büyüme ve zorluklar getirdi. Bugün artık fiziksel kapasite veya personel kapasitesinin peşinden gitmediğimiz için ekiplerimiz, ağımız genelinde üretkenliği ve maliyet verimliliğini artırmaya odaklanıyor. Bunu nasıl yapacağımızı biliyoruz ve daha önce de yapmıştık, biraz zaman alabilir.

E-ticaret devi, Amazon Prime üyeliklerini içeren abonelik hizmetlerinden ilk çeyrekte 8,4 milyar dolar kazanç elde etti. Şirket, Prime üyelik ücretini aylık 12,99 dolardan 14,99 dolara yükseltti. Yıllık üyeliğini de 119 dolardan 139 dolara yükseltti. Firma, bunu yapma nedenini sürekli kendini güncellemesinden kaynaklı olduğunu açıkladı. Şirket, büyük indirimler yaptığı Prime Day etkinliğini bu yıl Temmuz ayında 20’den fazla ülkede gerçekleştireceğini duyurdu.