Otomotiv pazarındaki değişim hız kesmeden devam ediyor. Otomobil şirketleri, elektrikli motor akımına katılarak yıllardır hayatımızda olan içten yanmalı motorlara veda ediyor. Bunun yanı sıra üreticilerin sürücü karşısına daha yenilikçi ve dinamik bir şekilde çıkabilmek için belirli aralıklarla logo değişikliğine gittiğine şahit oluyoruz. Kısa süre önce bunlara bir yenisi eklendi. 1895 yılında kurulan ve 1991 yılında Volkswagen Grubu tarafından satın alınan Skoda, logosunu değiştirdiğini duyurdu.

Skoda, son 30 yılda logosunda çok büyük bir değişiklik yaşamadı. 2022 yılına girmemizle ve artık yavaş yavaş elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesi ve sektörün daha modernize olmasıyla şirket, logosunu daha da dinamik hale getirmek için kolları sıvadı.

Daha da spesifik hale getirmek gerekirse, yeni logoda Skoda kelimesine S harfi üzerinde entegre bir kanca vurgusu ile simetri, eğri ve kenarların bir kombinasyonu ile uyumlu olan yeni bir görünümün verildiğini söyleyebiliriz.

Bunun dışında şirketin yeni logosu için 165’in üzerinde tasarım üzerinde durduğu ve konuyla ilgili bir yılın üzerinde bir çalışma yaptığı belirtiliyor. Yeni tasarımın hemen sürücülere ulaşmayacağını belirtelim. Zira ilk etapta iletişim materyallerinde ve 2024’ten itibaren de yeni modellerde karşımıza çıkmaya başlayacak.