10 Ağustos’ta düzenlediği etkinlikte Galaxy Z Fold 4 ve Flip 4 gibi yeni ürünlerini vitrine çıkaran Samsung, giriş segment ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda uzunca bir süredir Galaxy A04s gündemde. Akıllı telefonun geçtiğimiz hafta resmi destek sayfası bile yayınlanırken, kısa bir süre önce hakkında teknik özellikleri ortaya çıktı.

Akıllı telefon sekiz çekirdekli Exynos 850‘den güç alacak. 8 nm mimariyle gelen yonga seti, sekiz adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ve Mali-G52 MP1 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Önde 5 Megapiksellik bir selfie kamerası yer alırken, arkada 50 Megapiksel ana, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel portre sensörden oluşan üçlü kamera kurulumu kullanıcıların karşısına çıkacak.

Cihazda 3 GB’a kadar RAM ve 32 GB dahili depolama bulunacak. Kullanıcılar dilerse, microSD kart desteği sayesinde 1 TB’a kadar depolamada artırıma gidebilecekler.

Galaxy A04s; 15W hızlarında şarj olan 5.000 mAh’lik bir pille gelecek. Öte yandan kutudan çıkar çıkmaz Android 12 tabanlı One UI 4.1 arayüzünü çalıştıracak. Güvenlik yöntemi olarak belirlenen parmak izi okuyucusu da yan tarafa konumlandırılacak.

Akıllı telefon fiyat konusunda da iddialı. Zira 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolamalı varyantı için tahmini 179 euroluk bir fiyat etiketinin olması bekleniyor.