Başta Apple olmak üzere birçok şirket, pandemi başladığından bu yana ofisten çalışma kurallarını düzene sokamadı. Bazı şirketler tamamen hibrit çalışmaya geçerken, bazıları ise herkesin ofise gelmesi gerektiğini söyledi. Apple ise hibrit çalışma için yeni planlarını açıkladı.

Apple, 5 Eylül tarihinden itibaren uygulayacağı yeni hibrit çalışma politikasını açıkladı. Teknoloji devi, Santa Clara kampüsünde çalışan kişilerin haftada en az üç gün ofise gelmeleri gerektiğini söyledi. Salı ve perşembe günlerini zorunlu tutan Apple, diğer günün ise takımlar tarafından seçilebileceğini belirtti.

İlk olarak Haziran 2021’de devreye alınan hibrit çalışma politikası, çalışanların sitem etmesinden sonra ertelenmişti. Apple nihayet bu kararını 5 Eylül tarihinde uygulayacağını doğruladı. Apple CEO’su Tim Cook, çalışanlara “destek ve esneklik” sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Craig Federighi çalışanlara gönderilen notta, “5 Eylül, Santa Clara Vadisi’ndeki hibrit çalışma pilotumuzun gerçek başlangıcını işaret ediyor” ifadelerini kullandı. Pilot olarak uygulanacak program, eğer çalışanlar tarafından kabul edilirse diğer ofislerde de uygulanacak.

Covid-19 vakaları Haziran ayından bu yana artmaya devam ediyor olsa da, Apple’ın yeni hibrit çalışma politikasını etkilemiyor gibi görüyor. Apple daha önce çalışanlarından iki doz aşı ve hatta hatırlatıcı olarak üçüncü doz aşı isteğinde bulunmuştu.