Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, iklim değişikliğine dikkat çekmek 22 Nisan Dünya Günü için Doodle sundu. Dünya Günü için hazırlanan Doodle’da 1986 yılında kaydedilen ve 2020 yılında kaydedilen bir dağın görüntüsüne yer verildi. Yan yana eklenen iki görselde seneler içinde değişen kar erimeleri ve yeşil alanlar oldukça dikkat çekti.

İklim değişikliği diğer adıyla küresel ısınma, ısıyı tutan gazların atmosferde artması sonucuyla sera etkisiyle Dünya’nın iklimini değiştirmesine denir. Dünya iklimi; kara, deniz ve hava sıcaklıklarının anormal şekilde artması ile bozulmaya uğruyor. İklim bilimciler ise şu anda Dünya’da küresel ısınmanın olduğu konusunda hemfikirler.

İklim değişikliği özellikle sanayi devriminden sonra artış gösterdi. Sanayileşmenin ardından, özel araç kullanımındaki artış, ağaç kesimleri ve betonlaşma, tüketim çılgınlığı gibi faktörler de küresel ısınmanın büyümesinde etkili oldu. Küresel ısınma sonucunda buzullar eridi ve tatlı su kaynakları tükendi. Sıcaklık- basınç farkından kaynaklı şiddetli rüzgarlar ve ardından devamı olarak şiddetli yağmurlar, tsunamiler gerçekleşmeye başladı.

İklim krizini önlemek için ise bireysel olarak birçok önlem almak mümkün. Karbon ayak izini azaltarak, yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak, ağaçlandırma yaparak ve en önemlisi bilinçlenip bilinçlendirerek bu sorun azaltılabilir.