Son zamanlarda oyunculuk anlayışının değişmesi, birçok firmanın da değişiklik yapmasına neden oldu. Bununla birlikte Razer gibi ünlü donanım şirketleri de kullanımı daha rahat olan taşınabilir el konsollarına yönelme gösterdi Bununla birlikte Razer’ın yeni oyun konsolu Razer Edge 5G tanıtıldı.

En çok tercih edilen oyunlar arasında mobil oyunlar yer alıyor. Bu da birçok şirketin bilgisayardan ve konsoldan uzaklaşmasına neden oldu. Sonucunda ise telefonlardan daha rahat bir kullanıma sahip olan taşınabilir el konsolları ortaya çıktı. Şimdi ise yeni oyun konsolu Razer Edge 5G, Qualcomm iş birliği ile geliyor.

Aynı zamanda Razer Edge 5G’nin 6.65 inç 1080p çözünürlükte, 10-bit HDR destekli olan 120 Hz OLED ekrana sahip olacağı iddia ediliyor. Cihaz, Edge 5G ile benzerlikleri olan bir geliştirme kitiyle donatıldığı için internete bağlanmadan oyunları çalıştıracak.

Bunlarla birlikte Android bir cihaz olarak Razer Edge 5G’nin Play Store’daki tüm mobil oyunları çalıştırmasını beklemeniz mümkün. Ancak bunun yanı sıra bulut oyun hizmetlerini çalıştıracak ve PC’nizden ya da konsolunuzdan oyun akışı da sağlayacak. Bunların dışında Razer Edge 5G hakkında detaylı bilgi yer almıyor. Yeni el konsolunun ise şirketin 15 Ekim’de yapacağı RazerCon etkinliğinde tanıtması yüksek bir ihtimal.