Akıllı telefonların ekran büyüklüğünün nasıl olması gerektiği tartışılırken Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından yapılan deney konuya farklı bir bakış açısı getirdi. Bazı kullanıcıların telefon ekranının kontrolünü ele almak için küçük olmasını düşünüyor. Diğerleri ise geniş bir görünüm için ekranın büyük olması gerektiğini savunuyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nde bir ekip, telefonla etkileşim kurmak için doğal bir mekanizma olup olmayacağını merak etti. Bu meraktan yola çıkarak deney yapan ekip, telefon ve kişilerin etkileşim kurması için göz teması üzerinde çalışmaya karar verdi. Başarılı olan deneyde; kişiler bildirimleri seçip açtı, önceki uygulamalara döndü hatta fotoğraflar arasında geçiş yaptı.

Etkileşimler; kişilerin sağa sola sallanma, yüzünü uzaklaştırıp yakınlaştırma hareketiyle eşleştirildi. Bu deney, ilk kez yapılmadı ama yapılanlar çalışmalar arasında en başarılısı oldu. Ekip, kişilerin her hareketinde cihazın eşleştirilmiş hareket etmeyeceğini tahmin etmişti. Ek olarak sensörler, etkileşim kurduktan sonra devreye girerek önemli komutlar için onay aldı.