Bilim adamları, ses teknolojisindeki son gelişmede süper incelikte ve hafiflikte bir hoparlör üretmeye başladı. Belirli aralıklarla ses teknolojisinde büyük gelişmeler sağlayan hoparlörler, artık evdeki duvarları kaplayacak. Duvar kağıdı benzetmesi yapılan hoparlörün, aynı zamanda ek olarak başka işlevleri de olacak.

Bilim adamları, yeni ürünleriyle evin duvarlarını dev bir hoparlöre dönüştürecek. Yeni hoparlörlerin en önemli özelliği, duvar kağıdı biçiminde olması. Yani ürünler, birçok yere yapışacak süper incelikte ve hafiflikte olacak.

Duvar kağıdı hoparlörler, aynı zamanda sesi evin içine hapsedecek ve sesin dışarıya çıkmasını da engelleyecek. Ek olarak da dışarıdaki sesin eve gelmesini engelleyecek cihazlar, kullanıcıları gürültü kirliliğinden kurtaracak. Yani kısacası duvar kağıdı hoparlör, yüksek ses teknolojisinin yanında bulunduğu alana ses yalıtımını da sağlayacak.

Hoparlörler, gürültülü ortamlarda çalıştıklarında aktif gürültü iptali sağlayabilecek. Yani hoparlör, iki sesin olduğu bir ortamda iki sesi de yok edecek. Fakat açık alanlarda üç boyutlu ses sağlayarak ses devamı sağlayacak. Hoparlörler, küçük boyutlarına rağmen yapıştıkları yüzeyi küçük ve sık sayıdaki diyaframları sayesinde titretecek.