Türkiye'nin Ağaçları ve Çalıları Pdf

Şehirleşmenin ve çarpık kentleşmenin arttığı bu günlerde ormanlar en büyük destekçimiz oluyor. Ne yazık ki hayatta daha fazla kazanma hırsımız doğayı yok etmemize ve onu katletmemize neden olabiliyor. Bu durum çoğu zaman bizler için felaketlerle sonuçlanabiliyor.

Yine ormanlar canlı türlerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra aynı zamanda akciğerlerimiz olarak da biliniyor. Çünkü meydana gelen oksijenin büyük bir kesimi ormanlar tarafından üretiliyor. Sağlıklı ve temiz bir yaşam sürebilmek için temiz hava solumak ise şart. Türkiye’nin orman yapısını inceleyebilmek içinse Türkiye'nin ağaçları ve çalıları pdfşeklinde arama yapılabiliyor. 

Sağlıklı Bir Hayat için Ormanları Korumanın Önemi

Ne yazık ki çevremizi temiz tutabilme konusunda bilinçli bir toplum olamadık. Yaşadığımız çevreyi, ormanları veya nehirleri temiz tutabilmemiz onları gelecek nesillere aktarabilmek konusunda oldukça önemlidir. Bilinmelidir ki ormanlar, nehirler ve denizler birçok farklı canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu canlı türlerini korumak, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına oldukça önemlidir. 

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için dengeli beslenmenin öneminden bahsetmiştik. Tüm bunların yanı sıra şehirleşmenin ve sanayileşmenin yoğun olduğu bölgelerde ne yazık ki temiz hava soluyabilmek de pek mümkün olmuyor. Bu durumda istenmeyen durumlar ve hastalıklarda ortaya çıkabiliyor. 

Editör: Arda KERSU