Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY Valisi Mustafa Masatlı, Reyhanlı ilçesindeki Tayinat Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Timothy Harrison ve ekibini makamında ağırladı.
Vali Mustafa Masatlı, ilçedeki Tell Tayinat Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Timothy Harrison ve beraberindeki kazı ekibini makamında kabul ederek kazı ile ilgili bilgi aldı. Masatlı, Hatay'ın binlerce yıllık medeniyet birikiminin, güçlü tarihî hafızasının ve eşsiz kültürel mirasının bilimsel çalışmalarla gün yüzüne çıkarılarak korunmasının, gelecek nesillere aktarılmasının ve dünya kültür mirasına kazandırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Kabulde, Anadolu'nun kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapan Hatay'ın köklü tarihine ışık tutan ve Geç Hitit Dönemi'nin en önemli eserlerinden biri olan Kral Şuppiluliuma heykelinin gün yüzüne çıkarıldığı kazı alanında devam eden bilimsel çalışmalar değerlendirildi.
İLK KAZILAR 1935-1938'DE BAŞLADI
Tayinat Höyük'te ilk kazılar 1935-1938 yıllarında Chicago Üniversitesi Doğu Bilimleri Enstitüsü adına Robert J. Braidwood başkanlığında yapıldı. Modern kazılar ise 2004'ten bu yana uzun yıllar Timothy Harrison yönetiminde sürdürülüyor. (DHA)





