D Vitamin Kaç Olmalı

Güzel bir yaşlanma için ve sevdiklerimizle doyasıya vakit geçirebilmek için beslenme ve diğer alışkanlıklarımız hayati önem taşıyor. 

Kişisel bakımımıza ve beslenmemize bu nedenle olabildiğince dikkat edebilmemiz gerekiyor. Öncelikli olarak kendi sağlığına dikkat eden kişiler d vitamin kaç olmalı sorusunu kendisine sormalıdır. Öncelikli olarak D vitaminini besinlerden alabileceğimiz gibi, güneşe maruz kalarak da bu vitamini vücudumuza alabiliriz. Yetersiz D vitaminini yaklaşık olarak 10 nanogram olarak biliyoruz. Bunun yanı sıra optimum düzeyin yaklaşık olarak 30 ila 50 nanogram olması gerekiyor. 

Düzenli Beslenmenin Önemi Nereden Kaynaklanıyor?

Düzenli beslenmenin önemini her ne kadar şu anda hissedemiyor olsak bile yaşlandığımız vakit bu gerçeklik ile yüzleşmemiz gerekebilecek. Bu nedenle yediğimiz içtiğimiz besinlere, sigara tüketmemeye olabildiğince özen göstermemiz gerekiyor. 

Bu anlamda çok aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınabilmeli ve uyku düzenimizi kontrol altına alabilmeliyiz. 

Sebze ve meyve tüketimine de olabildiğince özen göstermeliyiz. Zamanında toplanmış meyve ve sebzeleri tüketerek günlük protein, vitamin ihtiyaçlarımızı gidermeli ve sağlıklı bir yaşam sürmeliyiz. Her ne kadar yaşantımızın içerisinde sağlıklı beslenmeyi ihmal etsek bile, bunun sonuçlarını ileride çok ağır bir şekilde görebiliyoruz. Uzun süre sigara kullanımına bağlı hastalıkları yaşayan kişiler bu durum için oldukça güzel bir örnektir.

Editör: Arda KERSU