Akdeniz Belediyesi'nin katkıları ile Taki Bakar TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı 30 kursiyerin katılımı ile sona erdi. Başkan Gültak, "Sportif yatırımlar açısından fakir bir ilçeydik. Bugün eğitim programlarının tesislerimizde yapılması mutluluk vericidir" dedi.

Akdeniz Belediyesi'nin katkıları ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi’nin işbirliğinde 15-24 Aralık tarihleri arasında Seyfi Ali Türkoğlu – Şafak Erdur Futbol Sahasında gerçekleştirilen Taki Bakar TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı 30 kursiyerin katılımı ile noktalandı.

BAŞKAN GÜLTAK'TAN SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Spor tesisleri açısından oldukça fakir bir ilçeydik. Akdeniz'de 30 milyon TL'yi aşan sportif yatırımlarla önemli işlere imza attık. Artık yavaş yavaş spor camiasına her anlamda rahatlık sunan tesislere sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Ayrıca göreve geldiğimiz günden bu yana başta amatör sporlar olmak üzere birçok spor branşına katkı sunduk, bu desteklerimizin de devam edeceğinin bilinmesini isterim. Öte yandan bugün sona eren Taki Bakar TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı'na katılan, emek veren herkese de teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ihtiyaç duyulduğu noktada spora ve sporcularımıza elimizden geldiğince katkı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BİLİR: "AKDENİZ'E MUAZZAM BİR YATIRIM YAPILDI"

Katılımcılar ve antrenörler verimli bir kurs süreci geçirdiklerini kaydederek, katkılarından ötürü Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ve TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir’e teşekkürlerini illetti. Bilir, 30 kursiyerin eğitim programını başarıyla tamamladıklarını ifade ederek, "Akdeniz'e yapılan muazzam bir sportif yatırım söz konusudur. Her daim sporun ve sporcunun yanında olan,  böylesi önemli tesislerden de istifade etmemizi sağlayan Sayın Başkan Mustafa Gültak'a ve kıymetli meclis üyelerine de çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

"GÖSTERİLEN ÇABA BİRÇOK KİŞİNİN İŞ SAHİBİ OLMASINA VESİLE OLACAK"

TÜFAD Genel Sekreteri Ayhan Gök ise yerel yönetimlerin spora sunduğu desteklerin önemine vurgu yaparak, "Bu anlamda TFF ile TÜFAD Mersin Şubesi’nin birlikte düzenlemiş olduğu TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programına desteklerinden ötürü Başkanımız Mustafa Gültak’a ve değerli meclis üyelerine TÜFAD adına ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz " dedi.

Gök, "Başkan Gültak'ın ve katkı sunanların gösterdikleri çaba, burada bulunan birçok arkadaşımızın gelecekte bir iş sahibi olması ile noktalanacaktır. Ayrıca Mersin sporuna göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü de antrenör eğitmenlerinden hocaların hocası TFF Bölge Antrenörü Dr. Atilla Yüce’ye ve çalışma arkadaşı Furkan Köseoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu güzellikler devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HOCALARIN HOCASINDAN BAŞKAN GÜLTAK'A TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan futbol camiasının önemli isimlerinden TFF Bölge Antrenörü Dr. Atilla Yüce ise "Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün Grassroots C Antrenör Eğitim Programında olmaktan dolayı büyük mutluluk duydum. Bilhassa böylesi güzel tesisleri kente kazandırmasından ve futbol camiasına desteklerinden dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ve TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir’e çok teşekkür ediyoruz. Çok rahat ve keyifli bir eğitim süreci geçirdik. Kursiyerlerimiz de özveri ile çalıştılar. Umuyoruz ki önümüzdeki süreçlerde bu tarz eğitim programlarının üstüne katarak devam edilecektir" dedi.